Jag har slutat äta mackor till lunch

Träning

Alex skrev idag om träning och kost och fick en fråga från Hanna om hur man kommunicerar till sin dotter att man slutat med mackor och vill gå ner i vikt.

Att sluta äta mackor var kanske min grej som Hanna undrade om eftersom jag gjort det, och jag kan svara att det inte är något som är svårt. När Ines föddes kunde min dag se ut som: urtrött på morgonen, kaffe före lämning på dagis, sen mackor. Sen glömma äta lunch och äta mackor klockan två, för att inte vara hungrig efter dagis och inte äta middag till kvällen. Och sen, Japp:mackor.

Nu äter jag fem gånger om dagen, planerat, och nästan alltid kvarg med nötter och bär på kvällen. No diet.

Självklart skulle jag aldrig kommunicera något om min kropp negativt till min Alma. Men jag kan skryta för henne och säga: Titta vad stark jag är och lyfta henne högt (nu) när jag har tränat.

Istället för att ta bort något lägger jag till något tycker jag. Det som ändrats sedan jag bytte livsstil är tex att mackor bytts ut mot gröt till frukost (vi äter tillsammans, inget konstigt), att Alma får lite bättre snacks före maten efter dagis – bönor i en skål tex. Att vi kanske äter popcorn på lördagen istf godis. Att jag går till gymmet och hon leker på barnpassningen (kul). Inget konstigt. Hon tycker om det. Jag kan säga till henne att något är bra att äta för att man blir stark av det, med extra mycket grönt på tallriken tex. Det behöver inte kommuniceras som att man tar bort något för att man byter ut något, tänker jag.

Men precis som att det är nyttigt att borsta tänderna säger jag till Alma att det är nyttigt att träna och hemmaträningen som jag kommit igång med är hon ofta med på – skitkul. Vi pratar om att man blir stark som Pippi. För mig var mackorna en symbol för att inte bry mig om kosten och nu äter jag BRA kalorier för att orka träna och orka nätter med en bebis. Undrar bara varför jag inte gjort det tidigare. Målet till sommaren är att göra chins! Känns sunt och inte negativt fixerat.

20120408-194320.jpg

Annonser

4 reaktioner på ”Jag har slutat äta mackor till lunch

    1. 1, Tack snälla du. Jag försöker tänka såhära långsiktigt, life.

      2, Kvarg – alltså först tyckte jag det var sådär. Men jag sötar det lite med ca två tsk vaniljkesella och med bär och nötter – nu längtar jag faktiskt efter det. Det är min lilla moment på kvällen när kidsen somnat. Istället för: (ja du vet) mackor.

  1. Keep it up Clara! jag har gått ner 6 kg på 6v sen jag började räkna allt jag åt… sjukt mkt skit man stoppade i sig och inte visste innehållet i.
    beach 2013!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s