Ines nio månader

Erdoderdo

Idag fyller Ines nio månader och här är ett foto på Alma när hon var lika gammal (nåja tio månader).

Bild

Och så Ines

Bild

Hon har snart fyra tänder (andra framtanden på g – tar väldans tid), har precis börjat gå runt bord och andra kanter (galet – Alma drog sig upp när hon var tio månader), slår sig hela tiden, är lite otålig men kan ibland leka ensam i Almas rum i en timme för sig själv. Hon sover urdåligt med sina öron och som i natt till exempel: somnade 21.30 – klev upp 6.30, vaknade där emellan och kved/grät/drack mjölk 1-2 gånger i timmen. Hon sover två till tre gånger om dagen, längre pass med sin pappa och kortare med mig. Och jag kan inte natta henne alls. Lyckas ej. Hon bara kravlar runt , runt i sin spjälsäng tills hon gråtsomnar med klapp på kinden. Han lägger henne på armen och sen bara sover de (?), men jag kan inte det, hon liksom ålar sig omkring bara. Hon gillar gröna ärtor, macka, spagetti och köttfärssås – pasta över huvudtaget – och avokado och banan. Om hon får plocka själv. Puré har vi helt struntat i då det inte kändes kul alls. Gröten skippar vi just nu då hon har penicillinmage. Idag fick hon Activia jordgubbsfil. Inte bra med socker, men med bakterierna för stackars magen. Pratar gör hon inte än, men hon mantrar ma-ma-ma och da-da och ti-ta. Och hon är världens gosigaste. Men ingen sitta i knä-unge som Alma var utan en klätterapa. Slut på meddelande!

Annonser

6 reaktioner på ”Ines nio månader

    1. Jag är också himla nyfiken på det! Alma hade rundare huvud (även vid förlossningen hehe), Ines har rundare och lite mer uppnäsa, och Ines har mörkare hår som bebis, men Almas hår är mörkare nu. Så spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s