En fin vanlig dag

Erdoderdo

Min eftermiddag med barnen blev sådär bra som den kan bli ibland, när jag har en extra minut över i varje moment och inte känner att jag bara vill få allt undanröjt och klart. Jag lät Alma vara med och laga middag istället för att hänga framför teven, hon både skar kalkonkorv, gurka och måttade ris och vatten och stekte och hade sig. Lätt att jag bara lagar själv för att slippa hazzle men det var mysigt faktiskt. Sedan åt vi, satte upp teckningar på hennes vägg och pratade om dem (oftast försöker jag här få barnen att leka med varandra medan jag fixar disk, tvätt, jadajada), pratade om dagen och morgondagen. Sedan tidig tvätt och nattning, samma bok högläst TVÅ gånger (orkade), bägge barnen på varsin sida om mig. Ingen teve, ingen jag-sätter-Ines-här-och-försöker-hinna-så-mycket-som-möjligt-innan-de-river-allt/gråter/kommer till mig. Inte för att jag på något sätt ser ner på en för mig vanlig efterjobbet-kväll: Alma framför teve, äta, fixa, tjafsa, inte orka läsa bok, inte orka prata länge pga vet att allt väntar som ska fixas. Så är ju livet också. Bara skönt när kvällen är här att känna att jag kvalitetshängde och orkade och tyckte om det, trots en trött dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s