Jag är extrovert

Erdoderdo

Genom Limpy hittade jag testet som handlade om extrovert vs introvert. jag blev extrovert. Är inte direkt förvånad över det, men tror inte att egentligen någon är så svart eller vit. Här hittar du testet.

”DU ÄR EXTROVERT

 

Du är övervägande en extrovert person och är därför mycket utåtriktad. Du fungerar bra i stora folkgrupper och tycker om att stå i centrum. Du hämtar energi främst från världen omkring dig, det är där som du laddar batterierna.

Du tycker om att ha många kontakter, har inga problem att tala med främlingar och är relativt öppen med dina tankar och åsikter. Som en extrovert person tänker du under tiden som du talar.

Din extroverta hjärna
Som extrovert har du en hög tolerans för signalämnet dopamin. Du behöver många fysiska och mentala utmaningar som till exempel att uppträda, vara tillsammans med många människor, ge dig i kast med nya saker och så vidare. Hjärnan belönar dig därför när du är utåtriktad, öppen och energisk.”

Annonser

3 reaktioner på ”Jag är extrovert

 1. Och jag är visst introvert. Ligger nog något i det även om jag är väldigt mycket mer utåtriktad än han som jag har gift mig med, t ex.

  DU ÄR INTROVERT
  Du är övervägande en introvert person och har en tendens att vara inåtvänd. Du hämtar energi från ditt inre liv av tankar, reflektioner och beslut.
  Du uppfattar det som störande och överväldigande att ha för många människor omkring dig. Du föredrar samtal som går på djupet med en person åt gången.
  Du tänker efter innan du svarar och tycker inte om att bli avbruten. Du är ansvarsfull, kreativ och har starka analytiska förmågor.
  Din introverta hjärna
  Din hjärna har låg tolerans för signalämnet dopamin. Därför blir du nervös och utmattad när det frigörs för mycket dopamin, som till exempel vid sociala tillställningar.
  Introverta personer reagerar positivt på det lugnande ämnet acetylcholin som frigörs när du till exempel läser eller tecknar.

  1. Det som inte stämmer på mig är att jag mår dåligt ofta när jag varit, enligt mitt tycke, för extrovert. Då känner jag som att jag våldtagit mig själv och vill gå hem och stoppa en strumpa i munnen. Exempelvis om jag känt mig tvingad att hålla låda i ett okänt sällskap och börjat berätta alla möjliga skoisiga historier för att hålla igång ett samtal. Fy och usch.

   1. Kan ju hända att även jag vill stoppa en strumpa i munnen, mest eftersom det kommer så konstiga saker ur den när jag hamnar i ofrivilliga kallpratssammanhang. Det ena är i slutändan inte så långt ifrån det andra, kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s