Kettlebells och regn idag

Träning

20120616-161205.jpg
Igår när jag åkte till Jönköping kunde jag plötsligt inte böja mitt högra ben. Ju längre jag gick ju mer stelt och ont gjorde det på utsidan av knät. Det verkar som menisken eller ledfästet nånting nånting. Urdeppigt med tanke på att min enda fysiska aktivitet i tio dagar bestått av cykling eller promenader. Kanske det beror på cyklingen? Eller så har det något att göra med mitt knä som i sig har en märgspik nedhamrad och nedanför två skruvar, och det faktum att min fot är snedvriden utåt. Hoppas det går över fort.

Uppvärmning blev således rodd idag, när inte benen bar. Dagens pass blev en variant av det förra kettlebells-passet à la 18 minuter. Men istället för 2x utfall gjorde jag en extra gång av suitcase deadlift burpees och en omgång plankor i varje set. Och för att kompensera det gjorde jag med 16 kilos kettlebells denna gång. Det gick finemang! Förra gången gjorde jag svingar över huvudet, vilket kräver bra teknik för att inte skada ländryggen. Denna gång gjorde jag dem i ögonhöjd som max, eller lite till.

Före passet gjorde jag excentriska pullups. Viktigt att hänga kvar hela vägen ned och inte bara halva – det är sista biten när du får ta i med baksidan och liksom tilta till axelpartiet som behöver bli starkt för att kunna göra en riktigt pullup utan att ta fart (sk kipping). Båda är för övrigt bra på sitt sätt.

Avslutade även med tio toes to bar. Sen var jag både slut och pigg på samma gång – och bara 35 minuter i gymmet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s