Jag bommade på 70

Träning

20120702-233937.jpg
Idag gjorde jag något pinsamt, men roligt i efterhand. Jag körde ett ganska tufft pass i gymmet, glad över att vara där efter en tid av hemmaträning. Jag VET att om man ska försöka maxa och öka en tung vikt (på skivstången), så ska man börja passet med det. Men jag hade barnpassning på Sats, efter en dag i park och på strand, och jag var lite orolig att barnen skulle bli less så jag gjorde det jag tyckte var viktigast, först. Jag ska nämligen springa Tjejmilen i år, för Plan Sverige och deras kampanj Because I am a girl som har som mål att fyra miljoner flickor i u-länder ska gå klart grundskolan. Plan frågade om jag vill vara med i deras Tjejmilen-team och jag känner mig hedrad över uppdraget. Och rädd att jag inte ska kunna kubba runt! Både rädd att knät, och kondisen inte håller. Har inte sprungit en mil på tio år. Då sprang jag med Sanna, på 64 minuter tror jag, helt otränad.

Idag testade jag helt enkelt att se hur långt jag kom på löpbandet, och hur fort. Jag vet att det är mycket lättare där förstås. Men det där med barnpassning. Jag har ju lärt mig av Lofsan att köra intervaller på löpband, som uppvärmning och konditionsträning. Nu körde jag utan att hoppa av bandet. Men rookie som jag är hade jag glömt strumporna hemma. Så jag fick dödens skavsår/blåsor och blev tvungen att avbryta efter 5,8 km. Det tog 30 minuter och kändes annars bra. Härlig svett, och bra. Men ganska tråkigt. Det var ett första test helt enkelt. Sedan körde jag lite styrka. Under hela passet rann svetten och pulsen var hög från löpningen.

Tre rundor av: 15 höga svingar (över huvudet) med 14 kg KB och 10 knäböj med bara stången (20 kg)

Tre rundor av: 10 axelpressar med 17kg + 10 bicepscurl upp till axelpress med omvänt grepp

Tio goblet squat med 14 kg KB.

Och sedan körde jag då lite tunga knäböj. Därav min rubrik och inledning om pinsamheter. Jag gick på att testa en 5-3-1:a. Det vill säga fem repetitioner, tre och sedan en. Detta borde jag ha gjort först av allt. Förra gången jag gjorde knäböj 5X5 gjorde jag med 40 kg. Nu tänkte jag: färre – jag maxar. Och gjorde först 5X50 kg. Det gick väldigt bra (men tungt förstås). Så jag gjorde 3X60. Även det klarade jag. Tungt som satan. MEN här tänkte jag: Om jag bara ska göra EN rep. EN. Då kan jag väl fan göra på 70? Så jag lassade på 10 kilo till. Vilade några minuter. Tog sats, la den på axlarna. Gick ner. Och fastnade. I ett knäböj, längst nere vid golvet, med stången på axlarna. Jag kom för långt ner, och det var för tungt. Jag. Kom. Inte. Upp. Paniken. Haha!

Jag ska lära mig att droppa stången bakåt med jag vågade inte det idag. Som tur var spanade en kille bredvid in mig (konstigt va) och han kom till undsättning när han såg min lilla situation. Sedan bad jag honom assistera mig och jag gjorde en – inte så djup – på 70. Herregud alltså. Vad pinsamt. När jag satt där. Om någon har orkat läsa ända hit så är det väl bara Sara Tilling. Du förstår. Ensam i gymmet-känslan. Hoppas vi kan köra ihop någon dag. Det var dagens pass det!

Annonser

8 reaktioner på ”Jag bommade på 70

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s