Plan Sverige idag och hemmakväll

Erdoderdo

Ikväll har jag gjort allt sådant som man kan göra när man har ett barn hemma själv på kvällen och inte två. Alltså städa och promenera (höhö I-landsproblem). Jag gjorde en termos med kaffe och gick ut precis när Ines skulle gå och lägga sig, med hund och bebis i vagnen. Gick i en halvtimme, hon somnade. Satte mig på bryggan i solen med Sommar i P1 i öronen, plockade upp termosen och… hon vaknade. Fällkniven i vagnen, stirret. Haha. Hade det varit med Alma eller under mina deprimerade dar hade jag brutit ihop och förbannat mitt olyxiga liv. Nu: detta ÄR mitt lyxiga liv. Jag har det väldigt, väldigt fint. Och åh vad jag ska få sitta på bryggan om några år. Och sakna mina små barn. Nå. Gick hem och nattade om det trötta barnet och drack sedan kaffe till köksröjet istället. Gick bra det med, och lyssnade på radio under tiden.

Så vi var i alla fall på Plan idag, jag och Ines. Det gick bra förutom en liten gråtattack, och att jag inte var helt hundra närvarande i all information vi fick. Vi är alltså runt tio bloggar som ska springa för ett högre syfte. Känns mycket fint. Syftet är som jag tidigare nämnt: kampanjen För att jag är flicka, som Plan jobbar med runt i världen under fyra år. Vi kommer att bära rosa armband under loppet och finnas på plats före start för att dela ut armband till alla som vill bära dem när de springer – mot att de gillar Plan Sveriges Facebooksida.

Om kampanjen:

Flickkampanjen går ut på att stärka flickors rättigheter och på så sätt bidra till att samhällen tar sig ur fattigdom.

Ett av de mest effektiva sätten är att utbilda flickor därför att:

  • En utbildad flicka har större möjligheter att göra individuella livsval.
  • En utbildad flicka gifter sig ofta senare i livet
  • En utbildad flicka föder vanligtvis färre och friskare barn
  • En senare graviditet minskar risken att dö i barnsäng eftersom en flicka under 15 år löper fem gånger högre risk att dö så än en kvinna över 20
  • En utbildad flicka ökar sina chanser att ta sig och sina barn ur fattigdom.
  • Nästan allt hon tjänar kommer att gå till familjen: utbildning, barnens hälsa och framtid

Läs mer här

Jag kommer att uppdatera mer om kampanjen, de andra bloggarna som är med och om min träning inför Tjejmilen. Känns superkul!

20120705-234546.jpg

Annonser

4 reaktioner på ”Plan Sverige idag och hemmakväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s