Löpträning på band igår

Träning

Igår kom vi iväg till Sats i Sickla för mitt andra Tjejmilen-pass för denna vecka. Intervaller stod på schemat. Jag bestämde mig för att gasa på lite extra eftersom det är lättare att springa på bandet än utomhus. Nästa gång kör jag nog med lite motlut. Det är bättre än att inte springa alls – att gå till gymmet där det finns barnpassning. Men idag har jag ringt på en fredagsvagn , som jag tror att jag kan springa lite med – så då finns det inga hinder alls. Detta var alltså passet som stod på schemat:

Onsdag11 juli Intervall

  • Uppvärmning 2km
  • 4x3min med 90s vila. Fart kring 5:25 – 5:45 min/km
  • 20min lättare styrketräning (mage, rygg och allmän styrka)
  • Nedjogg 2km

Jag körde treminuters-intervallerna på 12, 13 och 14 km/timmen. Det vill säga ett kilometertempo på 5:00, 4:36 och 4:17. Sista fyran var jobbig. Men jag klarade det. Det finns flera tjejer i träningsgruppen på Facebook som springer milen under 40 minuter. Jäklar alltså, det går fort då. Man måste ha bra krut i benen.


Trött och svettig efter sista intervallen

Det som är bra och som jag lärt mig av Lofsan, är hur spytrött jag kan vara när jag springer och ändå orka lite till. I början var jag faktiskt lite rädd för den känslan. Rädd att ramla, kräkas eller svimma. Nu vet jag att det inte händer och att det går bra att vara grymt utmattad och kämpa på. Efter löpningen körde jag lite styrka, men hann inte så mycket alls innan barnpassningen var slut.

Jag körde 4X10 marklyft med 40 kg varvat med 4X8 stående rodd med 40 kg.

Sedan gjorde jag sju toes to bar, men mina magmuskler längst ner mot ljumskarna värkte till varje gång (efter löpningen kanske) så jag la av och hämtade knoddsen. Vi köpte grillad kyckling, Skyr-yoghurt och nybakatbröd och gick ner till Sickla strand för ett kvällsdopp (Alma, inte jag och Ines) och lite picknick. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s