Skönt monsterpass idag

Träning

Dagens pass var otroligt skönt men tufft. Vill också poängtera att jag inte är något proffs, så det jag gör är kanske varken bra i kombination eller för mina mål (det närmsta är Tjejmilen).

Jag var sugen på lite tyngre styrka idag så jag började med det, efter en uppvärmning med 5 minuters roddmaskin och fem negativa pullups.

  • Marklyft 2X10 lätt = 20 kg
  • Marklyft 5X5 tyngre = 60kg
  • Efter det ett triset bestående av stående rodd, axelpressar och goodmornings med 20 kilostången 3X10 på varje övning med 20 utfallshopp mellan varje set. Rodd och goodmornings är alldeles för lätt med 20 men pressar suger jag på och har inte kunnat träna så mycket i våras på grund av blodtrycket. Bättre nu, vill öka där.
  • Toes to bar 5X5

Sedan kondition. I mitt milen-program från Jogg.se, nu vecka tre, stod intervaller på dagens schema. Eftersom jag var inomhus körde jag lite tuffare än rekommenderat (5:20-5:40/km).

6X3 minuters löpning med 90 sekunders vila mellan varje intervall. Jag sprang på 4:50 / kilometer och med 2 procents lutning på de två första, 1 på tredje och fjärde och ingen på de två sista. Det bultade galet i asset under de första två måste jag medge. Baksidorna känns ganska så skönt ömma just nu. Och under de två sista intervallerna så tittade jag på sekundvisaren hela tiden. Men det kändes jäkligt skönt efteråt. Jag undrar varför jag gillar att hamra så hårt på mig själv, och varför jag känner mig som en så mycket bättre förälder efteråt. Tålmodigare, piggare och roligare. Jag gillar att känna mig stark, att kunna bära Alma en längre bit, matkassarna, dra en tung vagn och släpa på en barncykel samtidigt. Känns som att det är det vi är gjorda för. Att röra på oss. Efter att jag tränat känns allt annat helt okej, och min dampighet har lugnat sig lite.

Idag testade jag för första gången att filma mig själv. Det var ganska tomt på gymmet så jag vågade. Då jag inte hade något proffs med mig och oftast inte har, känns det svårt att veta hur det ser ut med tekniken. Om den är dålig känns det ju dumt att lassa på med vikter. Så idag filmade jag lite och skickade till det bästa styrkelyftsproffset jag känner: min man. Och det han skrev ser jag ju på filmen själv. Fasiken vad bra det är med lite översyn. Här ska övas.

20120726-204320.jpg

20120726-204314.jpg

Annonser

2 reaktioner på ”Skönt monsterpass idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s