Sluta med nattmaten

Erdoderdo

4-5 dl per natt är inte nödvändigt om man äter fem mål mat och bra på dagen. Särskilt inte om man småsnuttar lite på en kall flaska en gång i timmen.  Det har blivit såhär på grund av öronstrul och tusen uppvak. Hur har ni gjort?Bild

Annonser

5 reaktioner på ”Sluta med nattmaten

  1. Å, känner igen detta. Vår Lilla kan dricka upp till 6 dl majsvälling om natten, och vi kan inte ens förklara det med öronstrul el liknande. Han har liksom inget annat att ta till, så det känns så svårt. Ingen napp, snutte, gose el likn, alltså. Han tar vällingen som napp, typ. Tror säkert att han skulle börja sova bättre om vi vande honom av med vällingen men vi har inte orkat ta tag i det än… Men mitt tips är att inte byta ut mot vatten, för det gjorde vi med Stora (efter tips av typ 100 pers) och då blev hon vattenberoende istället. Kunde dricka 8 dl på en natt så blöjorna läckte. Och sen var det jobbigt att sluta med det istället. Berätta gärna sen hur ni gör och hur det går! Och lycka till!

    1. Åh det är precis så det är: flaskan som napp. Tyvärr har vi redan provat vatten nu, haha! Hon åt gröt 19. Somnade 20 utan mat. Vaknade 20:45, grät i en timme och tjugo minuter. Det gick upp och ned. Hon höll fyra nappar i handen och kved. Lilla. Min man ville ge upp ”det är OS-invigning”. Till slut fick hon vatten. Drack typ fyra klunkar, sen somnade hon om som en klubbad oxe.

  2. Och förresten: hur hinner ni med 5 mål mat under dagen? Vi har svårt att klämma in tre ibland, känns som det alltid är nåt barn som borde äta. Vi är nog dåliga på mellanmål. Och på att planera måltiderna (åtminstone nu på semestern).

    1. Jag äter själv fem ggr om dagen så det känns inte så svårt. Jag är nog väldigt mellanmålig. Ibland är de inte så hungriga till middag då dock. Frukost-lunch-tremellis-middag-kvällsmål. Tremellis kan vara frukt och kanske smörgås (för dem), kvällsmål gröt/smörgås/mjölk/yoghurt. Idag fick de/Alma glass efter Skansen kl tre så då inget mellis. Så, typ. Försöker minimera småätande emellan men Ines får en del smörgåsrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s