100 goblet squat

Träning

Igår tränade jag hemma med min kille som coach. På mitt löpschema stod egentligen att jag skulle springa en mil, men det blev 100 goblet squat hemma istället. Får försöka trycka in extra löpning denna kommande vecka.

Knäböj överlag fuskar jag en hel del med då jag vet att jag inte utför dem korrekt till hundra procent, och då tycker jag att det är tråkigt. ”Kan inte”. Det är dessa övningar jag behöver jobba mer med förstås. Problemet för mig är inte rörligheten i rumpan och benen, jag kan komma ned djupt, utan att jag är stel i anklarna vilket gör att det är svårt att resa upp överkroppen rakt då jag sitter ner i en squat. De flesta moderna människor är idag stela i anklarna, vi sitter inte på huk i västvärlden så mycket längre.

20120729-081954.jpg
Goblet squat är ett bra sätt att träna det här, och att träna rörligheten i anklarna. Prova själv att sitta på huk, som ett barn gör, gå rakt ner i rörelsen och håll ryggen och bröstet rakt upp hela tiden – luta inte framåt. Prova att trycka ut knäna med armbågarna.

Jag fick göra 100 goblet squat på tio minuter – tio på varje ny minut. De första gjorde jag på 18 sekunder. Sedan tog det längre och längre tid på varje minut vilket gjorde vilan kortare och kortare, och i princip obefintlig på slutet. Sedan stretchade vi anklar och lite sånt med kvastskaft och KB som på bilden – jag satt i en squat med skaftet över benen, och hälarna på en liten uppröjning så att jag kunde trycka ut knäna och samtidigt vara rak i överkroppen. Sedan fick jag maxa goblet squats och se hur många jag nu klarade: 25. Efter det gjorde jag 25 svingar, 10 goblet squats till och 100 situps. Sådana från golv till knä, hela och fällande, bra för höft. Känns i benen idag!

Annonser

5 reaktioner på ”100 goblet squat

  1. 1. Sitt i ett knäböj med något under hälarna så att de kommer upp lite, jag vek en filt och stod på (eller ha på dig styrkelyftskor men hur många har såna).
   2. Lägg kvastskaftet tvärs över knäna, över låren, med vikten (kb) mellan benen, så att tyngden blir i mitten mellan benen. pressa knäna utåt – lättare med vikten att få extra press och luta sig bakåt för att komma upp rakt.

   3. Extra: håll ett annat kvastskaft eller en foamroll eller något över huvudet på raka armar.

   4. Se ut som en mupp. Haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s