En sån där bra minut

Träning

20120731-200800.jpg
Ja Sara, kanske har du rätt om att det beror på stress. Eller på en extrem livssituation kanske med tanke på Ines sömn. Och ibland glömmer jag bort ett mål mat, eller orkar inte laga det – det stämmer. Du läser mig väl! Jag hoppas att den här lediga hösten ska lära mig det som kallas dagvila. Bland annat. Sova en hel natt, ja det var nog före Alma kom 2008. Min sömn är i sig själv rätt rubbad.

Men just nu ligger jag på soffan. Alma tittar på Up! på datorn och pappan lägger Ines. Jag äter muffins från igår och just nu är de farligt nära att ta slut. De är ännu godare idag!

Dagens avbrutna träningspass var pressar. Jag gjorde ingen kondisträning så det känns knappt som att jag rört på mig. Axelpressar är jag om möjligt ännu sämre på än squats. I styrkelyftteorin ska man ligga på runt 70 procent av maxvikt på knäböj – på pressar. Jag borde då ligga runt 40 kg. Men långt ifrån. Hela våren har jag haft svårt att träna det då jag fått blodtrycksfall av många övningar med armarna över huvudet. Så det har inte blivit så mycket av det. Jag körde idag 5X5 på 25 kg och tyckte det var jättetungt.

Uppvärmning: gång i motlut fem minuter.

Sedan en liten cirkel för att värma upp axlar, bröst och rygg: 10 st bröstpress med hantlar 9kg, rodd med hantlar 9kg höger och vänster 10 st, over head shrugs med 10 kg stång. Tre rundor.

Lätta axelpressar 2×10 med 15 kg stång.

Tunga 5X5 med 25 kg (2 minuters vila emellan)

Tyngre än uppvärmning 2X10 med 17kg stång.

Dips så många jag kunde: 5, 3, 3, 2, 1. Mina dips är säkert inte godkända (ej så djupa men övar på det).

Sedan gick jag hem. Och nu är magen bättre! Efter mat och vila.

Förresten: här är en nyfunnen träningsblogg. Av en kille för en gång skull. Han skriver kul den hemliga träningsidioten.

Annonser

2 reaktioner på ”En sån där bra minut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s