Kostfel, kosträtt?

Erdoderdo

Idag fick jag avbryta träningspasset då jag kände att en magattack var på väg. Två gånger har jag haft det nu, och hoppas bara att jag slipper det igen. Det värker liksom i magmunnen och känns som att det snört ihop sig över magsäcken.

Jag vet att jag är en person som ligger ganska högt i tempo om man jämför med många andra. Jag sover just nu dåligt på nätterna (småbarn men det har ju många), jag tränar en del, jag har många järn i elden. Jag vilar sällan. Men ändå. Dricker sällan alkohol, moffar inte dåligheter på helger. Har inget ”unna mig-tänk” eller har någon särskild junk-dag. Vill jag äta skit så gör jag det. Åt godis i fredags till exempel. Inget överdrivet. Dricker max tre koppar kaffe på en dag. Inga aspartam- eller liknande produkter. Dricker nästan aldrig läsk eller andra söta drycker. Dricker mycket vatten. Äter ganska ”bra” mat. Inga halv- eller helfabrikat förutom färdiga kalkonbullar. Tänker på E-ämnen i mat. Äter inte så mycket röda köttbitar. Äter mycket grönt.  Mer kyckling och fisk än kött. Kort sagt – äter ganska bra tror jag.

Kan någon hjälpa mig att analysera vad det är i min kost (om det är den) som jag gör fel? Har det med ägg att göra? Nåväl, dagen:

Frukost: En skål turkisk yoghurt med hackade mandlar, valnötter, linfrön, torkade aprikoser. En kaffe med mjölk. Ett stort glas varmt vatten. En rågkuse med ost.

Lunch: Pannkakor med barnen, gjorda på dinkelmjöl och extra ägg. Med kesella och rårörda lingon.

GLÖMDE mellanmål. Gjorde bara till dem – fruktsallad med yoghurt. Drack en kaffe. Kom på att jag var hungrig på väg til gymmet. Åt en banan och köpte där en proteindrink (ovanligt att jag dricker dem, för mkt socker tycker jag) för att jag kände att magen började krampa. Drack halva. Drack ca 5 dl vatten. Avrböt träningen efter styrkedelen, springa skulle trycka för mycket på magen.

Middag efter träning: hemgjord lasagne, avokado, tomat, mozarella. Med 50/50 andel grönt och ost vs lasagne på tallriken. Vatten.

Nu hoppas jag bara att det inte kommer tillbaka, för den magvärken jag hade senast var på gränsen till att åka in akut. Det är inte magkatarrkänsla (tror jag) – inga uppstötningar, inga gaser, inte uppsvälld. Efteråt när värken släppt båda gångerna kluckar det dock till i tarmarna, som att något släppt. Det känns mer som kramp över magmunnen. Som att allt sluter sig i en jättesammandragning. Hur blev det såhär, jag som är så skötsam? Tips, anyone?

Annonser

5 reaktioner på ”Kostfel, kosträtt?

  1. Laktos kanske? Jag får svinont i magen av ren mjölk och typ glass. Yoghurt och ost funkar och mindre mångder är ok. Detta började någon gång efter 30.

    1. Oj hjälp, kan det vara det! Har faktiskt inte tänkt på laktos eftersom det aldrig varit problem förr. Men jag äter ju en del sådant när jag tänker efter. Tack för tipset!

  2. Ärligt talat tror jag att det är stress. Det är inte konstigt med tanke på det du går igenom. Och säg inte att alla har det så där med småbarn. Det du går igenom är extremt, vännen. När sov du en hel natt sist?? När tog du hand om dig själv på riktigt? Det tar stopp till slut. Kroppen säger ifrån.
    Sen vet jag ju att du inland hoppar måltider och det är verkligen det värsta man kan göra. Och det vet du.

    Sen vad du ska göra åt saken kan bara du själv bestämma.
    Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s