Löpträningen igång igen

Träning

20120804-160246.jpg

 

Tyvärr fungerade inte min Runkeeper-app idag så det ser ut som att jag var sjukt snabb före jag startade om den. Men enligt mina uträkningar sprang jag idag ungefär 8 km på 42 minuter. Det gick svinbra men sedan fick jag det där hållet igen. Åh alltså vad ÄR det för nåt? Och tänk om jag får det när jag springer Tjejmilen? Börjar bli nervös nu för det. Jag tror att det beror på andningen. jag läste bland MarathonMias löpteknintips att man gärna ska försöka hålla andningen med inandning på två steg och utandning på sju steg. Det är helt kört för mig alltså. Visst, två in – men sedan blir det två ut också. Och när jag idag sprungit ungefär sju kilometer, och det kom en jobbig backe på slutet, så kajkade jag nog ur andningen jättemycket och sen kom det där megahugget kring magsäcken. Hur får jag bättre andning? Tror jag måste köra mer intervaller, mer hög puls, mer öva andning. Däremot känns det bra med de sega backarna ändå. Jag sprang på södra sidan av Årstaviken här i Stockholm, och vände för att springa samma väg tillbaka när jag kom ungefär till Årstabron. Det är väldigt många halvsega backar där (som Lofsan skrev här bland annat) och där känner jag att benen orkar trycka på bra uppför. Nu kör vi igen, Tjejmilen here I come.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s