Att springa för flickor

Träning

Vilken dag. Jag är slut men har bara gjort roliga saker idag. Först en sväng till Medieinstitutet som sagt, och eleverna där som gjort riktigt bra projekt. Sedan hem och byta av pappan som drog till sitt jobb. Jag stekte pannkakor till Alma och hennes kompis som var hos oss en sväng (granne) och sedan stack jag med barnen ner till Eriksdals utegym för en träff med Lofsan och Linda. Vi hann bli rejält blöta i regnet på vägen dit men det gjorde inget.

Bild

Bild stulen av Lovisa. Tänk att jag kan se lång ut!

Vi tre är ju nämligen några av bloggarna som springer Tjejmilen för Plan Sverige och deras kampanj för flickor i tredje världen. Vid utegymmet träffade vi en fotograf för Expressen som plåtade oss för en artikel om att springa för välgörenhet och om kampanjen. Kommer väl snart i tidningen antar jag.

Bild

Ines, Alma (priceless), Clara, Linda, Norah. Också stulen av Lovisa.

Hanna Kastås är (förutom väldigt trevlig och smart) också Plan Sverige-löpare och skriver såhär på sin blogg: ”Flickor är oftare undernärda, får mer sällan gå klart grundskolan och riskerar att giftas bort som barn. Plans flick-kampanj har som mål att fyra miljoner flickor ska gå klart grundskolan. Att utbilda flickor är ett viktigt steg mot att minska fattigdomen i hela samhället. Du kan hjälpa till du också. Haka på kampanjen på Instagram, följ Plan på Twitter och Facebook eller stöd Plans arbete genom att bli fadder till ett barn. Du som springer Tjejmilen kan visa ditt stöd för flickors rättigheter genom att bära det speciella flick-armbandet som kan hämtas vid Tjejmilens mässa där du får din nummerlapp. Och springer du inte, joina Plans hejarklack och peppa tjejerna som springer och uppmana dem att höja näven för flickor runt om i världen.”

Hanna skrev det hela så bra att jag snodde det rakt av – hoppas det var okej! Det enda tråkiga är att hon tyvärr är bortrest den 1 september och kommer inte kunna vara med på själva Tjejmilen. Men nu har du lovat att springa på Malta Hanna, hehe.

Om du vill träffa någon av oss andra före loppet, eller om du vill ha armbandet för kampanjen, kom förbi nummerlappsuthämtningen från klockan 12 på Tjejmilen 1 september. Jag, Lofsan och Linda kommer vara där. Det enda som krävs för att få ett armband är du gillar Plan på Facebook. Bild

Annonser

8 reaktioner på ”Att springa för flickor

  1. Yeah, värsta snygga springbrudarna! Vi ses nästa lördag. Jag hoppas att syftet jag springer för ska hjälpa mig att springa de där extra stegen som gör att jag orkar hela vägen…

    1. Ja, kickoff Hanna – du har verkligen antagit en tuff utmaning! Du kanske kan springa dagen före ist, som en förfest från Malta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s