Dagens gymträning

Erdoderdo

En bra dag! Ganska intensiv så imorgon ska jag ta det lugnt. Imorse var det träning i gymmet med Lovisa, första gången sedan före sommaren. Jag skulle springa Bellmanstafetten på kvällen så vi tränade överkroppen med fokus på axlar vilket var superkul. Jag fick beröm för min sommarträning och jag märkte faktiskt själv att min hemmaträning med kettlebell verkligen gett resultat! Vi tränade på enarms-svingar – något jag inte vågat prova själv. Jag kan vara lite harig och töntig med det och tyckte från början att själva kettlebellen var lite läskig. Dessutom trodde jag att jag skulle behöva mycket lägre vikt (jag har ju bara en:16 kg) men så var det ju visst inte. Oftast när jag svingar gör jag höga – som stannar ovanför huvudet. Jag gillar att man måste stoppa, klämma till, med magen då. Men man kan ju även svinga i både brösthöjd och ögonhöjd. Och enarms-svingar med kettlebellen vet jag nu att jag klarar med 16 kg upp till ögonhöjd. Känns toppen!

Jag gjorde 2 tabatas med svingar med 12 kg; en med enarms-svingar ena armen och växlade varannan intervall, en med att växla mellan händerna uppe i luften. Jättekul! Jag fick också lite bakkläxa på att stretcha. Måste göra det över huvudtaget. Att stå i positionen krigaren till exempel, och att använda ett moppskaft för att böja mig åt sidorna. Jag är jättestel insida lår och i anklarna och har svårt att hålla raka armar uppåt med ett skaft och rak överkropp vid ett knäböj.

Sedan tränade jag latsdrag och bröstpress i cablecross. Nytt för mig.  Och lite stabilitetsträning på bosuboll, bland annat denna – dips:

och knäindrag på bosuboll:

Lovisa tycker att det är dags att jag börjar sätta upp några mål med min träning och det låter ju skitbra. Speciellt nu när Tjejmilen snart är över som varit mitt sommarfokus. Vi kom överens om jag ska sms:a henne vad jag tror är bra, och så ska hon jämföra med vad hon själv tycker. Spännande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s