Hemmaträning med cirklar

Träning

Ikväll inspirerades jag av Marianne på Myomytv.com och gjorde ett (väldigt likt) hemmaträningspass i cirklar med min kettlebell i fokus. Jag gjorde tre cirklar som jag repeterade två gånger var, efter varandra, innan jag gick vidare till nästa. Eftersom jag fortfarande har ont i vristen/ankeln så gjorde jag inga hopp eller burpees och jag kan inte göra pressar med min KB, så here goes min version (alla kettlebellsövningar gjorda med 16 kg):

20120828-222817.jpg

 

Efter detta var jag inte helt hundra svettig (beroende av flås!) så jag la till en liten utmaning: 100 enarmssvingar på tid. Jag gjorde 10 höger/ 10 vänster i omgångar. Totalt 4.01. Totalt 22 minuters träning. NU var jag svettig!

20120828-222830.jpg

20120828-222938.jpg

Suddig men glad mamma med sovande febrig fyraåring i soffan.

Innan jag började passet värmde jag upp med lite stretch för anklar och höfter. Det är något som jag börjat tänka på nyligen och både min man, Lofsan och nu Marianne har pratat om på sistone. För att kunna utföra vissa övningar korrekt och gå vidare till nästa nivå måste jag och många med mig mjuka upp anklar och höfter. De flesta av oss är stela här, prova att sitta med rak överkropp på huk så får du se. För att kunna komma djupare ner i knäböj till exempel, är det jättebra att stretcha anklarna. Hur fasen gör man det då? Fråga Sara Tilling (vi utbyter nämligen stretchtips på Instagram). Nej men skämt å sido så kan man börja med att ställa sig framför en vägg, böja ena benet och försöka nudda väggen med det böjda benets knä. Om du kan nudda så flytta ut foten längre från väggen, tryck återigen framåt. För att kunna göra korrekta knäböj med så rak överkropp som möjligt (prova att göra ett böj med ett kvastskaft över huvudet och se om du kan hålla armarna rakt upp) så handlar det väldigt mycket om att stretcha anklarna. Därför är också goblet squat en väldigt bra övning (hatar den, älskar den!). Om man vill bli duktig på knäböj kan man även titta på denna stretchfilm:

Jag stretchade även positionerna kallade Draken och Krigaren. Funderar på att ta ett Hot Mojo-pass på Sats snart för att böja min stela kropp ännu lite mer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s