Fin dag med fystest och grejer

Träning

Jag är just nu förbi av trötthet efter en intensiv dag. Men en bra dag. Fina kompisar till mig och kidsen var här på middag, träning på dagen, långpromenad.

Satte på sidan på Ines spjälsäng ikväll och tänkte att det får bli till att somna själv där i, men det kanske blir lite gråt. Gick ut ur rummet för en halvtimme sen och tyst sedan dess! Bra skit.

Mitt fystest idag då? Smaljeansen-Elbe efterlyste senast igår resultat, tider och vikter i träningsbloggarna, så det passar ju utmärkt att jag skriver ut mitt test. Vi bestämde att jag gör om det om sju veckor och ser om det hänt något.

Jag gjorde först ett pulstest på löpbandet (med pulsband). Gick stegrande fem minuter. Sedan jogg på 12km/tim i motlut. 0,5 höjning var 30 sekund. Lovisa mätte hur min puls gick upp, sedan la sig på en nivå och sedan ökade till maxpuls. Sedan mätte hon hur pulsen var efter 30 sekunder och efter 3 minuter. Tror att jag sprang 5-6 minuter. Asjobbigt på slutet. Jag började på 127 tror jag (efter gången) och gick upp till 192, 193 tror jag i maxpuls. Efter 30 sekunder var den 172, efter tre minuter 125 – mindre än utgångsläget vilket tydligen var väldigt bra.

Sedan testade jag pullups med mitt röda (det med minst hjälp) gummiband som hjälp. Jag gjorde fem stycken.

Sedan statiskt chinstest- alltså hänga med handflatan emot dig och huvudet över stången stilla så länge du orkar. Jag gjorde en minut.

Sedan marklyft. Vi la på 2,5kg var 30 sekund. Jag gjorde 60 till 80 kilo. Med lite mer vila på sista. Hade jag vilat längre och bara gjort marklyft hade jag klarat mer. Jag kände mig stark men tekniskt lite förvirrad.

I alla övningar får man ta hänsyn till vad jag gjorde innan och att jag knappt vilade något emellan dem.

Sedan gjorde jag pushups, strikta på tå, bröstet nära golvet (knytnäve). Jag orkade 22 stycken.

Sedan planka med fötterna på pilatesboll. 1 min 25 sekunder.

Efter det strikta knäböj 90 grader med rumpa, upp och nudda en pinne med höft – på en minut. Jag gjorde 53.

Det var jättekul och gick faktiskt bra, trots sammanhängande sömn på endast några timmar natten innan. Vi konstaterade att jag tränat i nu åtta månader och inte kunde göra en strikt armhävning eller ett knäböj i januari. Ines var då fyra månader.

MAMMOR RULES! Ska bli kul att träna till detta om sju veckor igen.

20120906-212339.jpg
Galet trött undrar jag hur jag ska ta mig upp ur soffan

Uppdaterar med Lovisas film från mitt pullups-test:

Annonser

9 reaktioner på ”Fin dag med fystest och grejer

    1. Tack! Jag har kört med PT en gång i veckan på våren, med en hel del VAB och inställt. Sedan kört själv. Kört själv över sommaren. Försökt få till tre träningar i veckan varav 1-2 hemma pga sjuka barn eller liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s