Vardagspussel fo shizzle

Erdoderdo

Genom fina Hanna hittade jag denna artikel i SVD om stressade småbarnsföräldrar.

Faksimil från SVD

Truga i trötta barn frukost. Packa matsäck, gympakläder och läxböcker. Rusa till dagis. Springa hem igen efter regnkläder och vab-lapp.

Pressa sig in i en överfull tunnelbanevagn för att komma en minut tidigare till jobbet. Slå på datorn och känna pulsen stiga inför Att göra-listan.

Rusa till förskolan som stänger tidigare på grund av planeringsmöte. Dra tre djupa andetag vid grinden eftersom man inte vill smitta barnen med den egna stressen.

Fixa middag samtidigt som man förhör läxor, tröstar barn, hänger tvätt och svarar på ytterligare tre jobbmejl.”

Om jag känner igen mig? OM jag känner igen mig!

När jag började arbeta heltid hade Alma precis börjat på förskolan. Jag ville visa framfötterna på mitt nya jobb och gick all in. Men jag kunde det då tack vare en pappa som hämtade 15.00 tre dagar i veckan, och hjälp från mormor och farmor de andra dagarna. Jag behövde alltså aldrig gå tidigare från jobbet, men jag slutar på jobbet 18 och kom oftast inte hem före 19. Godnatt hejdå kids.

Nu när Ines ska börja i januari känns det sådär att tänka på den där stressen igen. Hur det ska gå, hur det ska bli. Jag har tur att ha en arbetsplats där alla har barn, och ganska små barn. Så det finns förståelse för PUSSLET. Men ändå. Det krävs en bra strategi för att inte sitta med halva stressen i familjen och halva i jobbet.

 

Edit: ”Arbeta heltid” låter som att jag var 30 år när jag började jobba. Arbeta heltid efter att ha fått barn, ska det stå. När Alma var baby pluggade jag och frilansade med filmproduktion. Sedan fick jag min första heltidsanställning.

Annonser

3 reaktioner på ”Vardagspussel fo shizzle

  1. vi verkar fundera på samma saker du och jag just nu ( som så många andra) bloggade just om något liknande innan jag surfade in hos dig. Vardagspussel…stress… dax att spika en dag o utbyta ideer. Dax för Sturebadet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s