Vilken härlig dag hörni

Träning

Idag känns som en superfin dag som började tidigt i morse med en avvinkning av förskoleungen vid deras chartrade buss. Gick sedan en lång promenad med Ines och hunden för att sedan gå hem och mysa med pappan som tog ledigt idag för att vara med oss. Senare tog han med sig Ines ut på promenad och jag slängde ihop ett hemmaträningspass idag igen.

Mina stackars läsare kommer snart bli så trötta på mig och min ENSAMMA kettlebell – det börjar bli dags att uppgradera hemmaträningsparken! Men för den som har fler hemma är det bara att anpassa övningarna efter det, och har man ingen alls kan man göra utan vikter och anpassa efter egna kroppen.

Jag gillar att jobba i cirklar och med en timer. Idag använde jag Gymboss och gjorde tre cirklar som jag upprepade tre gånger -totalt 18 minuter. Kettlebellen väger 16 kg. Jag försöker göra en benövning i varje cirkel, en sving-kombination och en rygg/överkroppsövning.

20120925-141049.jpg
Varje övning i cirkeln gjorde jag i 30 sekunder, med 30 sekunders vila efter alla tre på raken. Så en cirkel = 2 minuter. Good mornings med kettlebell kan man göra med kulan på ryggen eller mot bröstet. Jag gjorde mot bröstet med rumpan mot en vägg. Bicepssvingar visar Lovisa här. Suitcase är suitcase deadlift.

Viktigt att tänka på är att hela tiden suga in naveln mot ryggraden och hålla upp bröstet.

20120925-141410.jpg
Efter första rundan tänkte jag att intervallerna nog var lite för korta på varje övning, men shit vad glad jag var över det på sista varvet! Det var riktigt intensivt att köra tre övningar på raken utan vila emellan. Jag måste verkligen slå ett slag för hemmaträning, nu fick jag en timme helt för mig själv här hemma istället för att stå och duscha på gymmet. Den avnjuter jag med pastizio, halloumi, sallad och en cola. Snart ska jag sticka och hämta min stora tjej på föris och bara göra något hon och jag. Happy tuesday!

20120925-141655.jpg
Ser ni svettdropparna?

20120925-141833.jpg

Annonser

2 reaktioner på ”Vilken härlig dag hörni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s