Jag älskar regler och ramar – Wendler träningsapp

Träning

20121015-212805.jpg
Jag bloggade ju för ett tag sedan om att jag tappat fokus litegrann för min träning. Nu har jag suttit hemma och vårdat sjuka barn i fem dagar och peppen att träna är större än nånsin. Okej, inte större än efter fyra månaders liggande graviditet men typ.

I alla fall har jag anammat Sara Tillings tips på att få tillbaka peppen och tänkt köra lite extra styrka med tungt på skivstång framöver. Stark på riktigt var det ju. Så, jag har laddat ner Jim Wendler-appen 5-3-1 där man får färdiga pass för att öka sin styrka metodiskt och i bra takt. Det fungerar väldigt enkelt så att du skriver in dina 1RMs (1 repetition max) av bänk, marklyft, böj och press. Om du inte vet dessa kan du skriva in max antal reps du gjort som tyngst i ett set, så räknar den ut åt dig. Jag har aldrig kört bänk tungt så den struntar jag i just nu. Nu är det bara att köra på.

Jag älskar ju timers, regler och skräddarsydda formler. Det ger mig en känsla av att frihet (hehe). Dessutom brukar jag bli lite nervös när det är tungt, att jag ska göra illa mig och att jag ska bomma etc. Detta ger mig färdiga recept för att bli starkare så att jag ska veta vad jag klarar och presterar. Nu kör vi!

Annonser

6 reaktioner på ”Jag älskar regler och ramar – Wendler träningsapp

  1. En fråga bara; är det där vikterna du ska köra i bänkpress? Alltså 5 rep x 37 kilo? Eller jag fattar inte, vad är vikten? Hjälp mig räta ut dessa frågetecken!

    1. Jag tror det står squat på bilden (ser inte själv i appen) – knäböj! Precis, jag har skrivit in vad jag max haft för vikt i knäböj och så räknar den ut åt mig hur jag ska träna varje vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s