Dagens träning: squat och press

Träning

Förra veckan tränade jag med Lovisa och som vanligt när jag kör med henne har jag så hög puls under hela passet att jag behöver ligga ned (och klaga lie) mellan varje set. Passet var i superset och alla med upplägget 21-15-9. Det var svingar, burpees, thrusters, rörlighets-squat och lite till. Och löpning på band, både i lutning och jävligt fort.

Eftersom jag är helt värdelös på att komma ihåg att fotografera när jag tränar bifogar jag detta lilla klipp på en sjukt stark kvinna som gör tunga knäböj (och vilken rumpa, vilka lår?!).
Idag tränade jag helt annorlunda: tunga vikter och få repetitioner – allt enligt min Wendler-app. Det var vecka 1 av böj och pressar (tog båda på samma pass) och därför 5X5-upplägget. Nästa vecka blir det 3X3 och tredje 5-3-1.

Mina så kallade tunga vikter i pressar (även kallat militärpress – läs här om hur du utför övningen) är samma som jag har i  uppvärmning för knäböj, så jag varvade de lite men vilade desto mer senare mellan de tunga knäböjen. Tunga vikter för mig är lätta för någon annan och vice versa, och avslutade med 48kg på stången i squat. Jag är ovan att inte träna någon kondition men fick upp lite flås i mina superset som jag körde efteråt av shrugs, dips, utfall och lätta pressar. Variation är bästa receptet när det kommer till träning, och jag känner verkligen att de pulsbaserade passen ger mig massor till de tyngre styrkepassen och vice versa. (Med andra ord kommer jag snart vara starkast i världen!)

Avslutar med några bilder på andra coola kvinnor som squatar.


Front squat


Back squat


Overhead squat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s