Filmad övning bicepscurl till omvänd press

Träning

Jag har flera gånger fått frågan om att filma eller fotografera när jag tränar. Och jag är urusel på det. I torsdags filmade i alla fall Lovisa mig när jag gjorde bicepscurl till omvänd press och jag bad henne skicka filmen till mig.

Hon filmade både för att visa mig tekniken – viktigt att hålla emot och knipa mellan skulderbladen på väg tillbaka. (Se också att jag bara håller stången löst och knappt fattar händerna om den på väg upp. Balans.) Men hon filmade också för att jag skulle få se hur stark jag ser ut. Jag har tyvärr fortfarande kvar min hjärna i januari då jag var ganska nybliven tvåbarnsmamma som inte kunde röra mig knappt efter en liggande graviditet. När jag såg min rygg bakifrån i denna film blev jag superglad.

Den här övningen gjorde jag sist av fyra styrkeövningar med Lovisa. Tre set på varje, en pulshöjare mellan varje set som var antingen burpees, knäböjshopp eller utfall. Jag hade precis gjort 50 pullups!

När man tränar med hög puls under ett helt pass är det väldigt stor skillnad på vikter och tyngd i övingarna. Här känns 15 på stången tyngre än de 30 jag ska göra senare idag när jag kör 3X3. Olika sätt att träna och variationen i det har gjort mig både stark och uthållig. Fina Röhnisch-toppen fick jag samma dag av min poppiga svärmor.

Annonser

6 reaktioner på ”Filmad övning bicepscurl till omvänd press

  1. Tjoho, provade denna idag och du får den att se så enkel ut! Haha, min förvåning när det visade sig att kroppen fick jobba på bra redan under rep 3-5. Japp, fler än så blev det inte i varje set 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s