Man kan mer än man tror -dagens träning

Träning

20121103-193820.jpg
Stal bilderna från svärmor. Såhär fint har Alma gjort med henne idag. Och eftersom jag är så dålig på att fotografera min träning så…

20121103-193919.jpg

Vi hade ju som sagt barnvakt på dagen idag. Började med långfrukost och sedan satt vi i varsitt hörn och pillade med vårt. Jag lyssnade på Alex S- och Sigge Es podcast Förlossningen. Läste ett magasin. Superskönt! Sedan gick vi tillsammans till mitt gym för att jag skulle få lite coaching i dagens marklyft. Min kille är grym på styrkelyft och drar själv runt 200 i mark. Han instruerar i brasiliansk jiujitsu och cirkel-fysträning samt styrkelyft. Det är han som har tipsat mig om att kika på världens starkaste för att se hur de gör, för dessa övningar (Wendler till exempel).

Det var väldigt lärorikt och jag fick flera bra anmärkningar på min teknik. Gjorde även personligt rekord i marklyft, 95 kilo! Siktar på 100 före jul, galet ju?

Efteråt tränade jag assisterande övningar, raka marklyft, marklyft från pall, goodmornings och ryggresningar (med tillbakapress från my wife, fy). Insåg att jag brukar göra assist-övningarna för lätt också. Nu ska jag köra dem på 60% av PR.

Sedan fick jag göra 100 svingar på tid. Gosh det var tungt. Jag trodde att jag svingade med en 20 och tyckte bara det var tungt. Orkade bara göra ryska svingar (pannan) och pausade var tionde-sjätte för att hämta andan. 5 minuter och 3 sekunder tog det. Döm om min förvåning när jag insåg att jag gjort det med 24kg! Har aldrig ens svingat med en 24 förut.

Slutsats: pannben är allt. För två veckor sedan kunde jag inte få upp 95 från golvet. Idag gjorde jag 5X75, 3X80, 2X90, 1X95. Och svingade en 24 som jag aldrig gjort förut. Mycket sitter i huvudet och särskilt vi tjejer tror att vi är svagare än vad vi är.

Min ländrygg känns dock nu som att det är liniment på den. Nästa vecka blir en lugn vecka.

Slut på teknik-insyltat-tråkträningsinlägg.

Ps Jag har ju läst på lite om muskeltillväxt och styrketräning och filar lite på ett inlägg om – som jag ser det – värdet i att träna tungt och hårt mot att köra till exempel lågintensivt och medeltungt (boring but big!). Sarkoplastisk hypotrofi och myofibral hypotrofi. Inte så avancerat som det låter, mer: keep it simple. Ciao!

Annonser

En reaktion på ”Man kan mer än man tror -dagens träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s