Myspass idag

Träning

20121106-122849.jpg
I min Wendler-app är det vecka fyra i min första cykel vilket betyder en lugn vecka. Det ska bli spännande att se vad som händer när appen nästa vecka alltså ska höja vikterna. Idag stod böj och press på schemat men jag fuskade och la till lite pullups-träning innan. Egentligen rekommenderar Wendler och styrkelyftare att dela upp övningarna i böj (fäll), drag och press – och att alla assisterande övningar till hör till dagens typ av övning. Pullups räknas till drag – det vill säga marklyftsdagen, men jag får aldrig in dem så nu provade jag före passet. OCH klarade min första strikta pullup utan att ta sats (crossfitspråk: kippa). Jei! Sedan gjorde jag 6X3 med mitt röda gummiband.

20121106-123902.jpg20121106-123818.jpg
Det går överhuvudtaget inte att ta fart på Sats i Sicklas stänger. De sitter så nära väggen. Så då får man öva på att bli stark på riktigt.

Efter det gjorde jag mina – för denna vecka lite lättare (ungefär 60% av RM) på knäböj och pressar.
Uppvärmning och sedan 5X5 böj med 40kg och 5X5 pressar med 20kg.

Sedan gjorde jag en liten cirkel för att svettas lite på slutet. Jag har inte så mycket go så jag försökte mig på en amrap – as many rounds as possible – på tio minuter av:

10 boxhopp
10 svingar 24kg
10 gobletsquat 20kg

Urk, gobletsen var det värsta. 5 rundor klarade jag, men då på 10 minuter och 15 sekunder. Får se nästa gång om jag kan slå det. En aningens många pauser blev det på squatsen.

20121106-123825.jpg

20121106-123833.jpg

Jag fick lite hejarop av två olika personer (en PT) när jag var klar. På ett vanligt Satsgymtillhör det inte standard att det kommer dit tjejer och kör med tunga vikter, själva. Jag tror så mycket hänger på hur vi ser på oss själva och på hur andra gör, tränar. När jag ser mig omkring på Sats är det sällan jag ser någon som tar i på riktigt. man får till exempel inte dumpa vikter, ha magnesium på händerna eller skrika (vissa säger att då kan man aldrig bli stark!). Jag ser stora killar som kör marklyft med 30 kilo. Vi har lite fel uppfattning av våra egna kroppar. Vi lyfter ju vår egen vikt hela dagarna så för en man som väger 80kg är 30 inte så mycket. Titta tillbaka på hur vi arbetade med kropparna förr (vi som inte härstammar från några finare adelsfamiljer då hehe). Flyttgubbar skulle jag säga är de som idag lyfter mest vikter i jobbet varje dag. Eller vad tror ni? Det låter kanske jättemycket för många att lyfta sin kroppsvikt i marklyft, men faktum är att vi är väldigt starka i den typen av övning. Om man bara lär sig rätt teknik så kan man utmana sin kropp men också få en snabbare återhämtning av musklerna genom att träna med tyngre vikter och därmed inte lika långa pass (synapserna, nervbanorna och framför allt muskelfibrerna) återhämtar sig snabbare). Och det där med att ”man inte vill ha muskler som syns” som tjej orkar jag knappt kommentera. Grattis om du får någon alls skulle jag vilja säga- det är inte så lätt. Men det är roligare att försöka bli stark och snabb än att bli snygg – är det inte? Nu kastar jag kanske lite sten här i det kända glashuset, men jag tycker jag ser många tjejer runt om på bloggar som kör hela kroppen många gånger varje vecka, i över en timme. Utan att det egentligen behövs. Träning som kan bli katabol (nedbrytande) istället för anabol (uppbyggande).

Jag har väl lite omvänt flera riktigt starka idrottare runt mig som om och om igen visar att kroppen och människan är otrolig. Bara denna workout som min kompis Martina utförde med lätthet häromdagen:

5 pullups

5 marklyft 105kg

5 pushpress 35 kg

X 11.

Det vill säga 55 reps av alla övningar. På 25 minuter! För mig är det helt otroligt. För Martina (som ser ut som ett litet rådjur i Sagan om ringen och är ca 160cm lång) är det ett standardpass och hon hoppar på cykeln efteråt och drar till jobbet. Man blir som man umgås, kan man hoppas? 😉

Mvh Arnold

Ps. Sedan finns det självklart folk som tränar rehab på gymmet och därav kanske inte står och blåsvettas.

Annonser

2 reaktioner på ”Myspass idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s