Kicki Norman skriver bra om bloggar till salu

Erdoderdo

20121113-204339.jpg
Kicki Norman på Daisy beauty skriver bra om annonsering i bloggar. Det är viktiga frågor som tas upp, och jag tror själv att det är dålig kunskap om vad som gäller bland både bloggare och kommunikatörer.

Hon lägger också ut en epost från en PR-byrå, Mgroup, som visar hur de raggar kunder till sponsrade blogginlägg. Blogginlägg som inte syns att de är sponsrade.

Jag skäms för att jobba i samma bransch som människor som jobbar på det här sättet och har själv, i kontakt med bloggare alltid understrukit att de måste redovisa att det är sponsrat och av vem. Jag har heller aldrig betalat för ett blogginlägg. Jag har däremot fått en del sjaskiga förslag själv, som bloggare. Det är väldigt lärorikt att befinna sig på båda sidor av myntet.

Jag har ju tidigare skrivit om när jag fick en matkasse hemskickad med motkrav om länkar.

I mitt blogginlägg kan du även hitta länkar till vad som gäller enligt marknadsföringslagen. Kicki länkar även till Underbara Clara och hennes syn på saken. Läs Kickis blogginlägg – om än bara för det skämmiga ”pr-utskicket”. Bloggare: sälj er inte för billigt, och ha koll på vad som gäller. Trovärdighet och transparens kommer ta dig längre än till en gratis glassmaskin eller trosa.

Ps. Om ni som företag vill ha vidare utbildning i vad som gäller och smarta samt lagliga sätt att jobba med bloggrelationer får ni gärna höra av er till mig!

Annonser

2 reaktioner på ”Kicki Norman skriver bra om bloggar till salu

  1. Viktigt, viktigt att du tar upp det här. Jag, som läser en hel del bloggar, blir alldeles tokig av att läsa blogginlägg som fullkomligt kryllar av dold reklam. Kan man lita på att bloggaren verkligen gillar den aktuella produkten, eller ”tvingas” de skriva för att de råkat få den där varan på posten? Samtidigt förstår jag ju att folk som lägger ner en massa tid och energi på sin blogg gärna vill ha något tillbaka. Klurigt.

    1. Visst är det viktigt! Sedan tycker jag att har man – som jag tex – sin blogg som en hobby så räcker det väl med den feedback och de kommentarer, den gemenskap man får via den. Har man istället bloggen som sitt jobb så ska det framgå tydligt – att detta är mitt jobb och att det som är sponsrat är sponsrat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s