Casalls T.O.D igår med Matthew Griffiths

Erdoderdo

Igår var jag alltså på Therese Sparkibaken Alvens Casall-träning på Metropolis gym i Stockholm. 4 september släppte Casall sin hemmatränings-app som heter Casall T.O.D – Training Of the Day. Appen har redan laddats ner 10000 gånger.  I den finns 60 olika TODs och 70 olika övningar. Det finns träningspass som är 15, 30 eller 45 minuter långa och till de som är 30 eller längre kan du välja intensitet – nybörjare, medel eller avancerad. Alla övningar finns visade med bilder, men också filmer. Genom hela TOD:sen coachas man av tränaren Matthew Griffiths röst, och det var Matthew som höll i klasserna igår. Lite roligt var det att höra honom både via inspelningen och live. Matthew har alltså utvecklat den här appen ihop med Casall, och alla träningspass är gjorda för hemmaträning. De flesta med de redskap som Casall säljer – kettlebell, hantlar, matta, gymboll (som jag brukar kalla pilatesboll). Dessa redskap fick vi även jobba med igår.

Sara Althini, marknadschef Casall (vilken vältränad kvinna – hon körde dessutom båda passen efter varandra – sjukt bra jobbat och kul med företag som lever som de lär), Therese Alven och Matthew Griffiths introducerade oss först för appen och berättade om dess tillkomst. Sedan fick vi testa på T.O.D nummer 47 – 30 minuter i avancerat mode. När vi kom in i salen och jag såg att det låg en 4kg kettebell på alla mattor tänkte jag PUH, jag var lite rädd att det skulle svingas med 24:or då jag hade sjuk träningsvärk efter dagen före och alla pullups jag gjorde då. Lite kaxigt tänkte jag att detta skulle väl bli easy peazy. Men jag hade fel. Bara för att jag är van att hantera tunga vikter på en skivstång på gymmet betyder det inte att ett hemmaträningspass kan vara svinjobbigt också. Det blev väldigt bra inspiration för mig!

Jag tog som vanligt i allt jag hade från första stund och Matthew tittade på mig efter första omgången av TOD:en och skrattade. Jag blir alltid så röd och svettig när jag tränar. Vi gjorde sju övningar i den första T.O.D:en och repeterade dem tre gånger. Man jobbade 3,5 minuter på raken och fick sedan vila en minut innan allt repeterades igen. Det var mycket rörelse- och flexibilitetsövningar inblandade och jag blev väldigt peppad att göra mer sådant. Som Matthew avslutade passet: Don’t practise your strengths – practise your weaknesses. Det är väldigt sant. Och som jag tidigare skrivit flera gånger: variera din träning. Hela tiden. Gå utanför din trygghetszon varje pass. Gör inte de hemmapass jag lägger upp här igen och igen. Variera. Utmana. Så blir du starkare, bättre.

Det här passet var jättebra även för mig av den anledningen. Även om jag varierar mina pass varje gång jag tränar så blir det ändå lite av samma sak varje gång. Samma sorters övningar, gärna det jag är bra på, det jag kommer på. I passet igår ingick övningar som jag inte gjort på länge, men tidigare när jag yogat, som solhälsningen (kallad kobra i appen) och inverted burpee. Tidigare har jag kunnat ligga med benen bakom öronen och i hela vägen mot golvet. Nu kunde jag bara nudda med tårna. Jag märkte att jag inte är lika mjuk där längre och blev sugen på att göra liknande övningar igen. Att varva styrka med rörlighet istället för vila igenom passen som i denna T.O.D är en bra idé.

Efter den första TOD:en fick vi göra 15 minuter magövningar med bland annat fällkniven, russian twist, turkish get up (skitsvårt – måste prova igen). Det känns idag. Här kan du ladda ner appen. Och här är Casalls Facebook-sida med fler bilder från passet.

20121115-123044.jpg

Fina give-aways.

Några bilder från passet har jag lånat från Therese Alvens blogginlägg – hoppas det var okej:

Mitt träningsgäng efter passet. Matthew Griffiths längst ner till vänster. Sedan körde de en omgång till med ett nytt gäng (!) och jag missade bloggkompisar som Lisa, Aniika och Linda.  Nästa gång får vi svettas ihop tycker jag! Matthew pratade om att utmana sig med att gå ut i naturen, andas och må bra av höstluften istället för att vara en gym-råtta. Kanske det är något vi borde göra ihop före snön faller?

Känner ni igen rumpan nere till höger?

Den här tyckte jag var riktigt svår!

Annonser

7 reaktioner på ”Casalls T.O.D igår med Matthew Griffiths

  1. Jag är absolut med på ett utepass snart. Jag är tokberoende av dagsljus, och att kombinera solljus och träning kan ju inte bli bättre! Kram/ Annika (Och du, den där övningen med bollen på sista bilden, hjälp vad jag skrattade när jag gjorde den. Noll balans. Måste öva!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s