Dagens träning- formen sådär

Träning

Jag gjorde mina pressar ändå idag. Det kändes inte som att framsida armbåge användes så mycket. Hoppas det inte blir värre av det bara.

Knäböjen idag gick inte så bra. Sista femman var riktigt ostabil, vingligt bäcken och knän, jag föll fram på sista, blev rädd att inte få upp den.

Funderar på om det är min kära ankelstretch som spökar, att jag slarvar med den. Och VMO = vastis medialis oblique.

20121116-121233.jpg

Vi går idag väldigt ofta i skor med klack eller upphöjning under hälarna. Det gör att vi får stela anklar och alltså inte jan räta upp foten så högt mot underbenet. Är du mjukare i anklarna kan du komma ner djupare och lättare i en korrekt squat. Ett sätt att stretcha dem är att sitta på huk med ryggen rest. Ett annat är att stå framför en vägg med fötterna en bit ifrån väggen. Sedan kan du prova att böja ena benet och se om ditt knä kan nudda väggen (med foten kvar i golvet). Börja i en position där ditt knä nuddar väggen, och flytta sedan ut foten tills det inte går mer. Svårt att förklara.

Mitt pass idag bestod alltså av uppvärmning pressar och böj, pressar upp till 30kg. 5X40, 5X50, 5X55 böj. Sedan 2X10 med 40kg och 3X10 med 30 kg. Thats that. Funderar på att sänka vikterna på böjen och öva teknik mer.

Annonser

6 reaktioner på ”Dagens träning- formen sådär

  1. Själv körde jag marklyft på morgonen och undrade varför det var så förbannat tungt. Efter fjärde lyftet så upptäckte jag att jag hade räknat fel och att det var tio kilo tyngre än mitt max.
    Man blir inte smartare för att man blir äldre.

    Men jag slog ju rekord i alla fall…fyra gånger.

  2. Snubblade in på det här inlägget av andra anledningar, men fann precis vad jag sökte. Jag har problem med just den muskeln(vmo) och har inte hittat någon bra träning för att stärka upp, förens nu. Jag har t.o.m varit till sjukgymnast, men inte riktigt känt att de övningarna har hjälpt. Tack tack!

    1. Hej, kul att du hittade hit! En annan sak jag gör för att skapa balans (borde göra mer dock) och träna höfter och rörlighet i anklar är duckwalks (youtuba) och gummibandsstretch av piriformis (muskeln som rör knäna åt sidorna i rumpan). Om du googlar Piriformis + Erdoderdo hittar du den! Lycka till och berätta hur det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s