Bloggtips – om träning

Erdoderdo

20121211-101923.jpg
Medan mina operationssår läker (nåja -infektion tyvärr :-() så vill jag tipsa om en för mig nyfunnen och väldigt bra träningsblogg.

Jacop Gudiol bloggar om träning med ett – ofta- vetenskapligt perspektiv på bloggen Träna styrka. Det är få träningsbloggar idag som ger det teoretiska stödet till sin träning och sina texter och det saknar jag. Just därför att många som läser bloggar köper det som står rakt av, och det märker jag själv framför allt när jag lägger ut mina träningspass. Många gånger kopieras de rakt av utan anpassning till den egna kroppen och prestationen. För mig är det viktigt att veta hur och varför träningen påverkar mig och min kropp, och vad teorin säger om mina mål och hur jag bäst tar mig dit.

Alla är olika, och många mår bra av att bara röra på sig och göra det som är roligt. Men om jag till exempel får bättre resultat av att träna tyngre och hårdare men färre gånger per vecka så gör jag gärna det. Vilket jag kommit fram till av att läsa på.

Mellan raderna menar jag att många bara kör på och jag ser framför allt många tjejer som tränar för långa och många pass med för många muskelgrupper och för låga vikter i veckan. Helt i onödan.

Men som sagt, om det är för att ha kul så är det helt okej – förstås. Själv behöver jag vetenskaplig och praktisk grund och det är därför jag också läser till exempel på EliteFTS där många som hör till de starkaste i världen skriver.

I alla fall finns otroligt mycket läsvärt på TränaStyrka.se. Idag till exempel julklappstips om kettlebells.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s