Status såhär efter några dagar

Erdoderdo

Idag blev det spontant en jättebra kväll med barnen, då jag fick gå hem tidigare och möta min mamma som hämtat dem från förskolan. Vi diskade (Ines), badade (båda barnen), rensade skafferiet (jag), lagade mat som lagar sig själv (kyckling i ugn) och byggde med Duplo (alla). Båda somnade utan ett pip i sina sängar klockan åtta.

Så en avstämning såhär i andra arbetsveckan efter förskolestart och föräldraledighet:
Det känns jättebra. Det enda smolket i bägaren är väl att jag inte träffar Ines ordentligt på vardagar, men om jag skulle hämta en dag i veckan och träffa dem såsom idag så känns det bättre. Vi har ett planeringsschema hemma nu som redan verkar sitta, med lämning varannan dag och bestämda dagar för hämtning (inte för mig) för alla inblandade.

Ines trivs på förskolan och sover som en stock och leker. HEJÅÅÅ säger hon när vi går (hittills) men det är klart att det kommer komma en setback. Personalen är helt underbara och just nu 3,5 stycken på 7 barn så det lyxar ju till det lite extra. Alma hjälper till vid lämningarna också och så vips går hennes avsked bättre också!

Jag har hunnit med ett par matlådor och ett par jobbluncher och en sallad från Panini. Godkänt!

Jag provar både morgon- och lunchjobb och verkar få till det med träningen än så länge. Det finns ett stort sug efter att få träna så det löser sig känns det som. Min kille jobbar färre kvällar så vi har fler sådana ihop även om det bara blir hela lördagen för alla fyra.
All and all – det känns bra, lättare och roligare än jag trodde.

20130115-204537.jpg
Kvällsmål med tips från träningsgruppen på Facebook – kvarg med mandelsmör och tinade blåbär. Jättegott! Låter lite yack kanske, men verkligen smarrigt, med smöret i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s