Merrells barfotaträning imorse

Erdoderdo

20130222-163954.jpg

Sköna barfotapjuck på fötterna före träning

20130222-170812.jpg

Helena från Merrell berättar om barfotaskor20130222-164015.jpg

Tagen i stunden – jag syns i spegeln – på tränande tjejer20130222-164028.jpg

Rosa Skrot är ett sånt där gym som fattar värdet i att bjuda på något extra till sina kunder. Det underlättar verkligen att man får låna handduk, hittar schyssta duschcremer och schampo i duschen och att det finns både hårfön och spray för den som vill. Idag fanns det även lite fredagsmys i omklädningsrummet i form av body butter och olja för hår och kropp. 

Som sagt så var jag på ett barfotasko-pass med informationsträff för Merrell. Vi fick frukost och varsitt par rosa barfotaskor (!). Sedan berättade Helena från Merrell om vad som är bra med en sko som är odämpad, platt och tunn. Lovisa berättade sedan lite om vad som händer med kroppen under graviditet och om hur hålfoten kan plattas ut när kroppen får uppmjukande hormoner i sig, Relaxin heter det om jag inte minns fel. Därför upplever många kvinnor att de får större fötter när de varit gravida, för att hålfoten plattas ut. Detta stämmer verkligen på mig, jag har gått från 37 till 38,5 efter två barn och jag har alltid haft väldigt höga fotvalv och vrister – kan aldrig knäppa spännen över foten.

Lovisa berättade att man kan träna tillbaka hålfoten och det vore ju himla fint (kan ju inte använda mina gamla skor längre). Dessutom gör en barfotasko att man får jobba med kroppens egna muskler som dämpning vid till exempel plyometrisk träning (med hopp), i stället för att man använder dämpningen i ett par träningsskor. Det enda jag glömde att fråga som jag tänkte på var: Varför inte träna helt barfota inomhus?

Vi fick sedan köra ett Lovisa-pass med många skobändande och böjande övningar. MacDonaldshopp, Draken, Curtsy lunges och löpning i planka bland annat stod på agendan. Kan man börja dagen på ett bättre sätt? Som Lovisa sa så blir man beroende av barfotaskor när man börjat använda det, det är väl det enda negativa med dem. Jag har provat att springa en del med mina men utomhus var ett tag sedan och då sprang jag bara kort.  Jag springer annars i Nike Lunarglide som är en semibarfotamodell, inte lika dämpad som den klassiska joggingskon. I sommar kanske det blir barfotalöpning på riktigt, med det här nya rosa paret! Om jag törs smutsa ner dem.

I veckan fick jag även ett par Reebok CrossFit Nano 2.0 som det ska bli kul att testa och jämföra med. Min första tanke var att de kändes lite stela, men jag har inte provat dem än.

Mvh Skofrälst

Annonser

2 reaktioner på ”Merrells barfotaträning imorse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s