Ines ett och ett halvt

Erdoderdo

20130303-124921.jpg

20130303-124940.jpg

Den här skrutten fyllde ett och ett halv igår. Sara Tillings Dixie är född dagen efter Ines, så när jag låg och hade grymma eftervärkar på natten så  hade Sara precis startat sin resa mot barn nummer två. Sara summerade Dixies tillvaro igår i ett inlägg och jag passar på att göra detsamma. Kul att minnas senare.

Ines pratar inte så mycket än så länge men har börjat härma vad vi säger en hel del, snart kommer det nog av sig själv tror jag. Hennes favoritord är annars Titta, Pappa, Mamma, Goo (gott/äta), momo, bamo (farmor), illa (Matilda), vovva, Nää, Min-min (detta och nää är nog nästan mest använt just nu).

Igår härmade hon mig när jag sa Gott, och mitt hjärta smälte (hon drack smoothie).

Hon är väldigt företagsam och självständig. Idag när jag dammsög hörde jag inte och hittade henne på en tripptrappstol, i skafferiet med en skål som hon tagit fram och stod och öste upp russin i (”Goo”). Hon vill redan gärna göra allt själv, äta, klä sig, lägga sig, borsta tänderna.

Det är lite jobbigt just nu på grund av att hon får hiskeliga utbrott i princip varje dag. När hon inte får som hon vill och när hon är övertrött eller hungrig. Då skriker hon i en halvtimme och det blir bara värre när man försöker lugna eller trösta. Hon sparkar, rivs, bits och slår (sig själv) då. Det är jättejobbigt. Hoppas det är en fas. Hon har även den här nattskräcken och vaknar ungefär varannan natt och vrålar i en halvtimme, då med ungefär, tills hon till slut blir för utmattad och kryper upp mot oss och vill sova i vår säng. Just nu är vi lite trötta.

Hon är därtill väldigt glad och utåtriktad, humoristisk och rolig. Dansar gärna mycket och sjunger Lalalala och skojar och skräms. Även Ines leker mycket monster just nu. En annan sak hon är inne på är att packa väskor med saker, gärna nappar och små dockor, och ta på sig hatt och stövlar för att gå på utflykt.

Hon avskyr att åka vagn och bryter ihop över det. Vi har ställt ner den i källaren och använder den bara vid längre utflykter, till förskolan får hon gå själv, och hem (ligger ett kvarter bort).

Hon lägger sig dagtid utan problem, går själv till sin säng och somnar där. Snuttestunden är en napp i varje hand och en i munnen. På kvällen är det oftast inte något problem heller men det går lättare om storasyster också lägger sig samtidigt. Då ligger de och viskar där inne och det låter så mysigt. På mornarna är hon en solstråle som kommer upp och vill kramas och göra frukost.

Hon har även börjat gå på pottan och har inte blöja knappt hemma på dagarna längre (just det: Öja säger hon också). idag sa hon faktiskt Kissa och pekade på snippan, och gick sedan på pottan själv. Det blir lite stökigt eftersom hon gärna tömmer pottan själv i toaletten efteråt och applåderar åt det samtidigt. Bajs säger hon också till om, hon har tagit av sig sina blöjor ett bra tag nu när de är blöta och skitiga. Gillart inte.

Vatten är en favoritsysselsättning, bada, duscha, diska och leka med det på förskolan. Annars gillar hon även Duplo och tåg och bilar. Och att rita. Hon blir JÄTTEARG när hon inte kan bygga ihop två legobitar eller sätta på en pennkork själv.

Hon är en person som var superlugn sitt första år och knappt sa halv sju när hon gick till öronläkaren och satt fastspänd varje vecka. Nu är hon en bestämd person som både är jättejätteglad men också jättejättearg mellan varven. Älskade unge!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s