Gifter i mat och squats igen

Träning

20130320-211532.jpg
Faksimil från Dn.se

Imorse läste jag en artikel i DN om gifter i livsmedel. Det är något jag tänker på ofta nuförtiden och jag försöker så gott det går och jag har råd att köpa ekologiskt. Min kompis Lina har lärt mig att russin och vindruvor är livsmedel som besprutas extra mycket och därför köper jag alltid ekologiskt av det numer. Enligt artikeln så stämmer det också, då vindruvor, jordgubbar och citrus ligger högst vad det gäller bekämpningsmedel i mat. En annan alarmerande grej är höga halter av stråförkortningsmedel (?!).

När man äter en croissant från Lidl så känns det inte så förvånande att den innehåller massa E214 men äter jag en frukt så vill jag gärna äta just bara: en frukt. Parabener i hudvårdsprodukter är också något som jag försöker akta mig för, och framför allt ungarna. Jag ogillar nästan att handla mat nuförtiden och tycker det är svårt att veta vad och hur jag ska välja. Självklart vill jag välja produkter som är snälla mot både de som har odlat och tagit fram dem och mot oss som ska äta dem. Idag känner jag mig nästan som en skurk om jag köper en tröja på en lågpriskedja för 99kr då det känns som att någon i andra ändan blivit utnyttjad för att kunna producera något så billigt. Ekologiskt, dyrt och kanske inte alltid energismart, men bättre för mig och de mina. Är det så vi ska tänka vi som kan välja allt, allt hela tiden?

Sedan skrev mitt jobb idag om mig och min andra nyanställda kollega. Vi kallar oss för propagandaavdelningen.

Och jag gjorde mina sabla squats idag med (110). Det var tungt. Ines skrek och var vaken i tre timmar i natt.

Annonser

2 reaktioner på ”Gifter i mat och squats igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s