Samtalet fortsätter om bloggare och blogg-PR

Erdoderdo


Skärmavbild 2013-03-26 kl. 1.24.25 PM

Via Lofsan hittade jag imorse det här intressanta blogginlägget av Elaine Eksvärd (som bor granne med min gulliga svärmor Ewa), som handlar om bloggare som säljer sig för billigt.

Det här är ett ämne som jag skrivit om förut, bland annat efter mitt (uppmärksammade) inlägg efter att jag ombads ful-länka till en testad matkasse.

Eftersom en del av mitt jobb är att skapa relationer med bloggare, i uppdraget som PR-konsult, och jag själv bloggar så intresserar det här mig jättemycket. Jag tycker att det är viktigt att både företag och bloggare själva förstår värdet i kommunikation på det här sättet. Det går inte att köpa en bra relation, den måste byggas upp med förtroende.

Kicki Norman skrev även förra året ett avslöjande inlägg om hur vissa byråer erbjuder ful-PR
.

Annonser

6 reaktioner på ”Samtalet fortsätter om bloggare och blogg-PR

  1. Jätteintressant Clara, särskilt med tanke på den långa mailkonversation jag hade tidigare idag om just ”ful-länkar”. Länkar vidare till dig. Kram!

  2. Oj vad intressant! Läste även det gamla inlägget om matkassen. Tråkigt att företagen gör så. PR är ju bra men företagen kan ju inte bestämma vad bloggaren ska skriva. Då är det ju plötsligt reklam och då kan de ju köpa en annonsplats i stället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s