Långfredagsgung

Träning

Vi är ganska bra på att göra ingenting särskilt med barnen när vi är lediga och jag tror det är rätt så bra för dem också. Idag har varit en dag med pyssel, Duplo, bad, promenad och film.

Jag fick ett spontant infall att försöka komma med på ett Crossfit-pass på Sats Regeringsgatan och stack iväg en halvtimme före det började. Kom dock som sista reserv, vilket antiklimax, och fick ingen plats! Jag hade inte hunnit skaffa mig en game plan och det hade lätt kunnat bli platt fall. Dessutom skulle det vara marklyft på CF-passet, som jag gillar. Home safe.

Fick fort ett pass skickat till mig av min hjälpsamme kille. Som också kändes kul.

20130329-194619.jpg
TTB betyder toes to bar, eller hängande benlyft, och där kom jag inte ända fram. Jag fick hoppa ner oftare än efter sex och på slutet gjorde jag knälyft istället.

Marklyften gick bra och jag kände mig starkare än för några veckor sedan. Idag försökte jag fokusera på att sträcka på bröstet och ha en rak överkropp, samtidigt som rumpan gärna ska hänga så långt bak som möjligt. Marklyften är luriga för du ska röra stången från stillastående och bara dra den längs kroppen och upp en bit. Men det är många moment som tillsammans avgör om du får kraften från rätt ställe. När du startar ett lyft ska du luta dig så långt bakåt på hälarna så att du skulle ramla om du inte höll i stången. Du ska pressa ner hälarna i golvet så att tårna släpper. Så första delen av övningen är ett tryck, push, med fötterna så att du faller bakåt. Sedan kopplar du in höfterna och trycker dem framåt och drar stången sista biten. Jag jobbar med att inte dra för tidigt, men när jag blir lite trött så använder jag armarna för mycket och för tidigt.

Push – hips forward – pull.

Jag körde 7X5 på 70 kg idag. Kändes fint. Mitt mål om 100 som 1RM känns närmre. Nästa gång kanske jag gör en femma på 80.

För den som vill bli bra på marklyft kan jag verkligen rekommendera svingar. Aktiverar rätt kedjor i kroppen och jobbar med höfter och ländrygg. Min killes partner på jobbet hade inte gjort marklyft på ett år, men massa svingar och plötsligt när han provade för några veckor sedan drog han 200kg, från att förut legat runt 140.

20130329-195902.jpg

20130329-195919.jpg
Sats Regeringsgatan
Dock var det inte så kul när jag hade mina 180 squats för dagen kvar. Jag delade upp dem i 30:or och bara gjorde’t.

20130329-200052.jpg

Jävlar vad tung kvällens hundpromenad kändes sedan ikväll. Jag tränade ju rätt lugnt idag, mycket vila och vänta som det gäller när man lyfter lite tungt. Det kändes lyxigt att ha den tiden. Men det känns väldigt mycket i kroppen efteråt. Jag lyfte ju över 2 ton idag sammanlagt. Fast det bryr sig inte hundar om, de ska ju ut i vått och torrt.

Min kille har rullat 100 köttbullar ikväll och stack själv iväg för att träna nu. Jag tror inte att jag kommer lyfta min röv mer från soffan ikväll.
Med vänlig hälsning, Arnold

Annonser

3 reaktioner på ”Långfredagsgung

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s