Still doing it

Träning

20130405-222801.jpg
Saras workout skriver roligt om den tjatiga squat-utmaningen som många hakat på.

Imorgon är det vila från dem och sedan är det bara fem dagar kvar, av en månad med knäböj. Det är som jag vet minst sju personer som hänger på mig på Instagram och kör!

Det jag kan märka, förutom stela ben såhär långt in i utmaningen, är faktiskt ökad muskelmassa framsida lår och rumpa. Min kille intygar det med.

För mig har denna challenge varit ett sätt att kicka igång träningen efter en tids sisådär med det. Men det är också ett sätt för mig att få ett ”bättre sitt” eftersom jag tycker det är kul med styrkelyft, att böja tungt och behöver bli bättre på grunderna för att kunna utvecklas mer.

Jag har svårt att sitta upp rakt med ryggen samtidigt som ett djupt knäböj och kommer därför satsa nästa challenge på rörlighetsträning. Dessutom faller mina knän in när det blir tungt.

Mina anklar är stela och det kan man jobba med duck walk och genom att sitta ned i ett böj, samt trycka fram knät mot en vägg.

Sedan behöver jag aktivera piriformis; utsida rumpa, och det gör jag med monster walk och genom att trycka ut knäna med ett gummiband runt, sittande i soffan.

Sedan har jag dålig kontakt med baksida rygg, mellan skulderbladen. Man ska kunna knipa bra där och jag vill ju bli starkare i att dra mig upp i chins och pullups. Det kan man aktivera med pull aparts – dra i gummibandet.

Jag länkar eller visar inte nu utan det tar vi om fem dagar. Men jag känner mig peppad på det här: fixa grunden för att sedan gå framåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s