Gårdagens träning och häng

Träning

20130407-124503.jpg
Sara visar frivändningar

Igår körde vi crossfit på Sats – jag, Sara, Lovisa och Hans. Sara körde pressar och vi andra hängde i ringar och räcken.

Jag lyckades för första gången – med ytterst tvivelaktig teknik – komma över stången med hakan tre gånger i rad, på pullups/chins (kärt barn har många namn). Det känns kul eftersom jag precis börjat kämpa för att klara dem på riktigt.

Sedan körde vi en Wod som Sara bjöd på.

Något som jag verkligen tyckte var svårt var wallclimbers och wallballsen med en mjuk vobblig boll (vet ej vad de heter). Jag kom snabbt efter och tappade geisten och blev lite gnällig!

Jag fick en stor aha-upplevelse av hur det är att träna crossfit och jag insåg vilken balans det är; att försöka att inte tävla mot de andra utan mot sig själv. Och att försöka göra alla övningar med korrekt teknik utan att fuska för att bli klar fort. Verkligen en utmaning för pannbenet. Men som positiva Hans sa efteråt så kan ju just det vara något att träna på. Hans klarade WODen först av oss och hjälpte mig på slutet att göra klart genom att köra mina övningar igen. Jag är verkligen ingen tävlingsmänniska men jag önskar jag vore det lite mer, för den där sista lilla biten sisu eller kämparanda. Jag ska fasiken träna på det!

Jag började träna januari 2012 och ändå jämförde jag mig igår med ett crossfit-proffs och en utmanare i Gladiatorerna. Hur konstigt och larvigt är inte det?! Lärorikt. Alla gör ju efter sin förmåga men så fort det blir tävling kommer ju jämförelsen in.

Nog om det. Efter en härlig, solig och välförtjänt lunch på Vapiano hämtade jag mina ungar hos farmor och åkte hem till hunden. Spontant åkte vi sedan vidare till Lovisa och Hans där Sara också fortsatt hänget. Vi snackade i köket och hade det fint, tills det blev dags för mina kids att åka hem och lägga sig. Jag åkte kommunalt med barnen sex gånger igår (rekord) så jag chillar i Sjöstan med dem idag och väntar besök av flera olika polare. Den som vill komma är välkommen.

20130407-125533.jpg
Ines är mallig i Baxter-ärvda kläder.

Jag kan inte nog understryka hur glad jag är för mina nya vänner! Att ha polare som pushar mig och inspirerar med sina positiva livsstilar och vägval. Himla glad för det, det är jag verkligen. Och även för att kroppen känns stark och peppad idag. Ska ju göra mina squats sen, och kanske lite löpträning.

Mvh söndagssoftare

Annonser

3 reaktioner på ”Gårdagens träning och häng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s