Stockholms brantaste – tävla om en startplats

Träning

brantaste

Foto: Robert Ericsson

Jag ska springa loppet Stockholms Brantaste den 25:e maj. Tävlingen är ett lopp i Hammarbybacken väldigt nära där jag bor. Föreningen bakom loppet vill med tävlingen ”försöka få folk att komma ifrån sin vanliga bekväma löprunda och utmana sig själva lite mer”. Tanken är att skapa ett tävlingsevent som sticker ut och som samtidigt är för alla. Loppet består av tre kilometer löpning, med tre svängar uppför Hammarbybacken. Det är en tuff utmaning, men enligt Johan och föreningen Stockhoms Brantaste IF: ”en utmaning som alla kan klara”. Gänget bakom tävlingen driver detta ideellt vid sidan av deras vanliga jobb och fick förra året 400 personer anmälda till loppet. Läs mer på www.stockholmsbrantaste.se vettja.

SB IF kör också en träningsserie med backträning inför loppet. Träningsserien är helt gratis och alla är välkomna, oavsett om man ska springa loppet eller inte. Nu på onsdag drar träningarna igång: i Hammarbybacken, klockan 18.30 med samling längst ned vid liften, kolla in www.facebook.com/Stockholmsbrantaste och här hittar du träningseventet.

Loppet är som sagt den 25:e maj och jag har fått en startplats! Jag blev jätteglad av frågan att få vara med och tävla, men avvaktade lite med att tacka ja för att jag mesade  och velade lite. Men såklart jag ska springa! Ett lopp som går av stapeln fem minuter från min port, i en backe jag både kutat och vandrat många gånger. Jag är inget löparproffs, och inget backproffs heller, men jag tycker det är jättekul med utmaningar och nya mål.

Det är ett jätteroligt initiativ av föreningen Stockholms Brantaste, och jag har  fått äran att här på min blogg tävla ut en startplats till loppet. Klart du också ska vara med! För att vara och tävla om en startplats behöver du svara på frågan:

Vad kallas den tredje och sista backen i loppet Stockholms Brantaste?

Maila ditt svar till clara@dampstudios.se senast tisdag 16 april så hoppas jag att vi ses på backträningen nästa vecka!

Start SB12 Foto Petra Gossas

Foto: Petra Gossas

Här kan du läsa om när grymma Lofsan tränade med Stockholms Brantaste förra sommaren. Jag blir ju riktigt peppad av att läsa och se bilderna från förra sommaren. Här är också från ett backträningspass som vi körde några tjejer i backen i somras. Längtar till sol och utomhusträning igen!

Annonser

3 reaktioner på ”Stockholms brantaste – tävla om en startplats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s