Träning med Lisa och rörlighet

Träning

20130417-205953.jpg
Idag mötte jag upp Lisa, som bloggar här, och körde ett pass. Jag hade tur för Lisa hade komponerat ihop ett svettigt pulspass och jag behövde inte tänka på något förutom att komma dit. Lisa är sån där härlig människa som man liksom vill vara med och blir glad av. Idag var första gången vi nämnde våra jobb för varandra, annars har vi alltid mest delat detta med träning.

20130417-210244.jpg
Vi avslutade med Lofsans fyra axelövningar med hantlar och tji fick jag som trodde jag var stark. 5-kiloshantlarna räckte gott och väl på de jobbigaste övningarna.

Lisa var schysst och hjälpte mig att fotografera en av dagens aktiveringsövningar. Den här övningen aktiverar baksidan, romberna, och stärker upp ryggen. Ihop med den jag visade igår, med kvastskaftet är den jättebra.

20130417-210853.jpg
Ta ett gummiband och håll ut det axelbrett framför kroppen.

20130417-210943.jpg
Dra sedan ut bandet som på bilden och stanna där. Jobba sedan i små, små rörelser med att knipa ihop baksidan av ryggen. Tänk att du ska trycka fast en penna mellan skulderbladen. Kör kanske 100 gånger. Pull aparts heter övningen. Kör 100 gånger med kvastskaftet också.

Sedan har jag gjort ankelrörlighet hemma. För att få ett bra sitt i dina squats (alla ni som kör challengen nu tex) är det viktigt att komma upp med så rak överkropp som möjligt. Jättesvårt, jag lutar mig gärna långt fram när jag gör knäböj. Ju rakare du kan sitta upp, ju bättre teknik har du och ju starkare kan du bli i de tyngre övningarna. Många tror att det beror på bålen och till viss del kanske, men framför allt på att vi generellt har korta muskler på framsidan av anklarna. Vi är vana att gå med dämpade skor som gör att vi får en minskad rörlighet i fötterna. Prova att se hur du kan vifta på tårna och hur långt du kan vinkla din fot uppåt. Får vi rörligare anklar kan vi sitta bättre ned (och upp med överkroppen) och på så sätt även avlasta knäna.

20130417-211735.jpg
Ställ dig framför en vägg, några centimeter ifrån. Böj ditt ena ben och försök nudda väggen med ditt knä. Kommer du lätt emot väggen, flytta foten längre ifrån. Är det omöjligt så flytta foten längre närmre. Hitta ett bra läge där du kan trycka och stretcha. Försök att successivt flytta foten längre bort från väggen och fortsätta jobba med knät emot. Pulsa kanske 100 gånger, 50 på varje ben.

Dagens rörlighet! Nu har vi tre övningar att göra. Piriformis kommer i morgon.

Annonser

2 reaktioner på ”Träning med Lisa och rörlighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s