Aktivera piriformis

Träning

20130418-212727.jpg
Ikväll har jag gjort 200 pull aparts och sedan 100 reps piriformis-aktivering. Piriformis är en muskel som sitter djupt inne i skinkan, mellan främre korsyggen och bäckenet. En förkortad och stel piriformis kan ge en värk i skinkan som kallas för falsk ischias eller piriformis syndrom. Genom att aktivera piriformis mjukar du upp höfterna och kan till exempel få ett bättre sitt i knäböj genom att du får bättre styr på dina knän. Piriformis är muskeln som rör knäna i sidled och jag har problem med att mina knän faller in när jag är som svagast.

Här är en bra länk till ett blogginlägg på MobilityWOD (rekommenderas), där du kan se om det är dina anklar eller dina höfter som behöver bli rörligare i din squat (för mig: båda).
Genom att knyta ett gummiband runt benen, under knäna, när du sitter på en stol, och sedan jobba ut med knäna i små rörelser (stanna kvar där ute så länge du orkar och jobba) kan du aktivera piriformis och stretcha dina höfter. Här är också ett exempel på piriformisaktivering med gummiband.

Det var dagens 300. Sara är duktig och hakar på!

Ps. Sedan jag de sneaste två veckorna kört på med pull aparts och mycket axelrotation och träning har min rygg gått helt bananas. jag har ont här och där (det flyttar sig) och muskler krampar och hoppar. Hoppas det är för att det är på väg att bli bättre. Imorgon ska jag gå till en naprapat som kommer till jobbet ibland, och få massage. Tror det är jättebra. Snart ska jag också gå och ta min Tui-na-massage som jag köpt till mig och min svärmor via ett Gruopon-erbjudande som jag hittade hos Lisa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s