Tre korta

Erdoderdo

20130428-093932.jpg
Kaffe och morgontidning

– På en jobbrelaterad kalasmiddag i veckan fick jag ta del av en ny värld på Instagram: japaner som fotar sina bentolådor, gör små pappfigurer och skulpterar frukt. Kolla in #bento #bentobox #obento och #myfooddeconstructed

20130428-094621.jpg
Faksimil från #myfooddeconstructed på Instagram
– På jobbets vårfest i fredags fick vi konversationskort och jag fick frågan Nämn en höjdpunkt under din karriär. För min samtalspartner var det enkelt: han hade träffat Obama i Vita huset i egenskap av journalist. För mig var det svårare. Jag berättade om en tanke jag har på att försöka göra mitt jag fritt från mitt jobb, och att leva som om det inte är vad jag gör som är det viktigaste. Under flera år var det till exempel jätteviktigt för mig att identifiera mig med att jag jobbade med film. Och att jag sedan inte tyckte att det var så roligt, eller att jag ens var så bra på det, längre var jättesvårt att acceptera. Det var också svårt att acceptera att jag tyckte det var kul att göra affärer. Nu tänker jag: målet är att bara vara jag, utan filter och identifikation med annat. Det är otroligt svårt, men jag är övertygad om att när man en dag kan släppa allt det där kommer yrkeslivet att ta oväntade, otroligt positiva vändningar. Jag har alltid känt mig alienerad från frågan ”Vad gör du?” som alltid handlar om jobb.

– Alma har blivit väldigt intresserad av Star Wars. Hur gammal måste man vara för att kolla på de filmerna?

Annonser

3 reaktioner på ”Tre korta

  1. Fick en fråga på en fest en gång, från bordsherren. Jaha, vill du prata om vad du gör eller om vem du är? Dvs, alldeles för mkt prat om jobb och mindre om intressanta. Jag valde, såklart, det senare och den där frågan har jag med mig i bakhuvudet typ alltid när jag är på fester osv. Svårt dock, man faller in i förväntade mönster.
    Älskar att en gammal vän reste sig upp på en fest, när det blev hennes tur att presentera sig, och sa ”H, prostituerad” istället för ”H, journalist” (alla sa vad de hette och vad de jobbar med, sjukt) -bara för att få en reaktion. Störtskönt. 🙂

    (Själv klarar jag mig undan ganska bra. Ingen vet vad någon som jobbar med IT gör egentligen. Så jag säger ofta jobbar med data. Likabraså)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s