Era tankar

Erdoderdo

Tack för era tankar om barn och bråk. Alma och jag har pratat igenom det här ikväll och vi tycker Saras linje är bra:

”Jag försöker konsekvent arbeta med att mina barn (både mina på jobbet och hemma) ska bli starka mentalt och lära sig var sina gränser går och också tydligt kunna visa det. Med kroppen och rösten. ”STOPP! Du får inte slå/puttas/riva/bita mig”. Och arbetar också mycket med att bekräfta barns känslor, typ: ”jag förstår att du blev arg, och att det var därför du slog/bet/rev/puttade” men jag kommer ALDRIG kunna acceptera det. Jag tror stenhårt på att våld föder våld och att vi måste vara närvarande och ge barnen andra verktyg. Att vara närvarande menar jag då inte som att gå in och ta över, de måste få testa att lösa konflikter själva, annars lär de sig aldrig. Mycket intressant ämne!”

Annonser

2 reaktioner på ”Era tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s