Äntligen helg och vår insamling till Plan

Erdoderdo

Jag låg i sängen till 10.30 idag. De senaste två veckorna har varit lite tragiska, jag har suttit och jobbat hemma mellan 6-8, jobbat 9-18, jobbat ca 20-23. Varje vardag. Sedan har det varit tävlingar, avslutningar, kalas och aktiviteter på helgerna. Jag hoppas nu får lite struktur framöver på jobbet, och ta itu med mina intressen under ledigheterna igen. Vilka är det nu igen? 🙂

Hittills idag har vi cyklat på innergården (Alma kan nu cykla fyra, fem tramptag själv på cykeln), jag har bokat sittplats på flyget till vår charterresa a la kids i juli, och en väska till barnvagnen, kollat ikapp hos mina bloggkompisar, imponerats över Sara som tagit nya PR i marklyft och viktade pullups, druckit kaffe och planerat en tur till indianparken i Björkhagen senare. SÅ skönt att inte göra ett skit.

Sen vill jag gärna tipsa om min, Linda,  Annika, och Lisas gemensamma insamling till Plan Sverige inför Tjejmilen. Vi bjuder på en squat challenge för alla pengar vi får in. Vårt mål är 5000 kronor, det borde vi väl kunna klara? Det blir 50 squats.

Bild

Plans är i år den enda förmånstagaren under Tjejmilen och i år går pengarna till att utbilda 1000 flickor i Guatemala. Målet är 100 000 kr!

Att utbilda flickor är ett av de mest effektiva sätten att utrota fattigdom, det vet vi efter över 75 års erfarenhet av utvecklingsarbete i 50 länder. Insamlingar för Tjejmilen går till Plans skolprojekt att utbilda 1000 flickor i Guatemala. Knappt var fjärde flicka i landet är analfabet – det vill Plan ändra på. Att skicka en flicka till skolan ett läsår kostar 826 kronor. Att utbilda 5 flickor kostar 4 130 kronor.

En utbildad flicka…
… har större möjligheter att göra individuella livsval.
… gifter sig ofta senare i livet.
… föder vanligtvis barn några år senare.
… får i de flesta fall färre och friskare barn.
… ökar sina chanser att ta sig och sina barn ur fattigdom.

 

Vår insamling hittar du här!

För mer information om kampanjen klickar du HÄR

Annonser

2 reaktioner på ”Äntligen helg och vår insamling till Plan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s