Dagboksinlägg/minnesanteckningar 2 juli 2013

Erdoderdo

20130702-200431.jpg

Den här vyn är underbar. Att Alma nu kan cykla underlättar livet som hundägare och vi kan snabbare ta oss längre sträckor (när jag är ensam med kidsen). Igår gick vi fram och tillbaka till en park bakom Hammarbybacken, i Björkhagen. En promenad som totalt landade på tre och en halv kilometer vilket är väldigt lagom för Alma just nu. Med lek i parken och nöjd hund känns livet lättare. Förut har jag varit tvungen att gå promenad med hunden när vi är två vuxna hemma, vilket då kan bli före 8.30 på morgonen eller efter 21 vilket är de tider min kille är borta då han jobbar sina långa dagar (hunden är ute kortare rundor i sällskap med barn då). De korta dagarna är han borta 8.30-15, och då jobbar jag långa dagar istället. Life.20130702-200442.jpg

Glad i park.20130702-202650.jpgJag är verkligen inte bra på att få mat att se god ut, eller smaka bra. Den här maten ovan smakade bra men var ful Det började så bra med rödkål, bladspenat, ingefära, salladslök, morot, biff, paprika, cashew, kryddor och kokosmjölk. Förra veckan försökte jag mig på Lisas fantastiska biffsallad, som jag vet är urgod när hon lagar den. Min blev vacker men inte så god. För konstiga nudlar (sjögräsnudlar) och för lite gojs (för mycket sallad). Men idén var fin. Jag antar att jag behöver träna på att lagat mat. Oftast är det min kille som gör det här hemma, eller alltid. Jag lagar mest efter-föris-käk och det kan vara makaroner och köttbullar ungefär.

Idag har Alma fått godkänt som femåring på BVC, syn och längd och det där. Och en spruta som hon tog med bravur, jättetuff var hon och satt koncentrerad och orolig i mitt knä. Ines är lite hängig sedan några dagar, vet inte riktigt vad som händer med henne men hon har haft feber på nätterna till och från och velat kissa i blöja och kissat i byxan en hel del. Igår till idag kissade hon inte mellan klockan 19 på kvällen till 13 idag (i blöjan). Hon slutade med blöja i april. Antingen är det fel med kisseriet eller så vill hon ha blöja för att hon är lite hängig. Jag börjar tro det senare, eftersom Alma klagade på halsont ikväll och jag själv känner mig lite skruttig och har 37,8 i temperatur (vilket inte är något för en tvååring men en 33-åring).

Dagens största besvikelse:

Tvärbanan i Hammarby Sjöstad byggs om och ersätts sedan igår med bussar. På väg för att träna med tjejerna idag så kom vi inte med bussen. De är mycket mindre (typ 1/4 av ett tåg) än tvärbanorna och har bara ett utrymme för vagnar, samt går mycket mer sällan. Vi stod vid nästa hållplats från start efter BVC och bussen var redan knökfull vid ankomst. Inte en chans att vi skulle få plats. Så jag missade träningen 😦

Vi tröstade oss (mig) med att köpa badtofflor på Adidaslagret till barnen, och en bikini till mig, till nästa veckas badsemester. Sedan sov Ines och det var rätt majsigt hemma. Tillbaka till BVC (jag hade ju fel tid),köpa fika för att fira femårsgodkännandet, klistra med klistermärken, tvätta tvätt och hänga, laga mat, leka vattenkrig med grannbarn på gården. All and all en bra dag. Och på torsdag hoppas jag att vi är friska och krya för då har jag försökt mig på en ny date med Lisa.

Det var en helt vanlig kläm-semesterdag mellan två arbetsdagar 2013.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s