Att bara göra det

Träning

Jag har:
”Jobbat för mycket”
”Varit sjuk”
”Inte haft tid”
”Inte haft lust”
”Snart kommer jag igång igen”

På sistone. Vad är det som händer egentligen, när det som jag egentligen mår så bra av prioriteras bort för annat (vad?)? Jag har inte haft något flyt alls i min träning senaste tiden. När läget är sådant är det faktiskt det som blir av som är det bästa. Bara just att det blir av.

Idag mailades jag lite med Nina Johansson som också springer Tjejmilen för Plan Sverige. Och beskrev att jag just inte hade något flyt alls nu. Hon svarade att hon fattade grejen, ”men ut med dig ikväll nu 😉” och det var precis vad jag behövde höra. Dock var jag ensam med barnen idag så det blev inget löppass, men ett hemmaträningspass som var precis så skönt som det ju  – ÄR. Tack Nina!

20130709-213158.jpg

 

Jag gjorde en cirkel med ett Lofsan-intervallupplägg. Först en minut på varje övning, 15 sekunders vila mellan varje. Sedan 45 sekunder på varje. Sedan 30 sekunder på varje. Jag hade lite feeling på slutet så jag körde ett varv till av 30 sekundersomgången. Totalt 22 och en halv minut.

20130709-213205.jpg

 

Efteråt gjorde jag en omgång av Lofsans magdödare i TRX. Fyra övningar, 45 sekunder var i tre omgångar = 12 minuter. Har kört den en gång tidigare med henne på gymmet och det var rysligt jobbigt då. Nu lite bättre men antagligen på grund av värre pass före magpasset den gången. Jag har äntligen kommit på att jag kan fästa mitt multiband i ett rör i lägenheten hemma och knutit en knut på det så att det inte glider som en TRX utan är fast som ett junglegym-band.

Nu är kroppen och sinnet sådär mjukt och lent som jag mår så bra av. Glömde bara bort det lite, hur det kan vara. Som sagt: vad händer när vi glömmer bort det som vi tycker om och mår bra av, som ger oss massor? /Inspector Clouseau

 

Annonser

8 reaktioner på ”Att bara göra det

  1. Fast jag är helt otränad och tjock och min enda motion är promenader med barnvagnen tycker jag mycket om när du skriver om träning. Det lyser verkligen igenom hur bra du mår av det.

    1. Vad roligt att höra, jag trodde det var öken för de flesta och att mina bloggläsare bytts ut till träningsfreaks (som nu även avföjt pga att jag = soffsittare haha)

  2. Jag testade detta i förrgår, vilket kul pass! Tack! 🙂 Lade till Lofsans 8-min magträning i slutet istället för magdödaren. Fråga: Kan man få ont i knäna om man ”squat:ar” felaktigt med en tyngd i händerna? Eller jag menar, fick du det i början?

    1. Man kan säkert få ont om man har en tokig vinkel eller belastar fel. Kika på Youtube och jämför hur det ska se ut. vad kul att du gillade passet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s