Semester 2013

Livet, Träning

 

 

Två veckor semester blev det för mig i år och jag försöker njuta av dem – det är inte så svårt. Vi har delat in sommaren i två veckor ensamma var med barnen i början och slutet för att slippa sommarförskola för Ines som fortfarande är liten och ska byta förskola i september på grund av att vår stängs ned och slås ihop med en annan. Så en av mina veckor var jag tvungen att fortsätta jobba och en åkte jag till Cypern och Protaras med min mamma och barnen. Det var toppen och jag hade inställningen att det var barnens semester – helt på deras villkor. Med den inställningen är det bara att go with the flow och det är ganska bra för en högpresterande projektledare. Jag låg i princip i poolen mellan 11-18 och det var nice.

20130723-101245.jpg

 

Vi åkte med Ving till ett så kallat Family garden-hotell, med barnpooler, Lolo & Bernie (Banis som Ines säger), lekrum och gym. Jag blir ju lite skraj när de hälsar en välkommen på flygplatsen och det där, men sedan var det soft med hela konceptet – som inte alls prackades på en och vi hade till exempel inga måltider inräknade utan lagade frukost i vår lägenhet och tog dagen som det kom. Nästa gång ska vi prova ett Sunwing resort-hotell bara för att gå all in (men först ska jag på vuxensemester till New York i november med Lovisa med flera – jei!). 20130723-101255.jpg

 

 

Utsikten från hotellet.

Hemma har vi mellanlandat en halv vecka före vi drar till Hälsingland imorgon, till fina torpet i Åsbacka som min killes familj har. Jag har försökt dra igång löpträningen igen inför Tjejmilen och bad om pepp av Spring-Sara häromkvällen. Kör enminutsinvervaller sa hon, tio stycken Så det gjorde jag efter 2 kilometers uppvärmning. Sara är en sån där härlig person som jag lärt känna via Lovisas träningsgrupp och vi har både sprungit Hammarbybacken och kört gruppträning ihop. Och babblar dagligen om ditt och datt i gruppen. Så himla bra att få pepp av någon när man behöver en spark, de som hånar att följas åt i sociala medier tror jag inte fattar hur mycket det ger i köttvärlden – att följas åt på nätet. Prova!

20130723-101308.jpg
Jag sprang en slinga längs Årstaviken som har en hel del jobbiga backar, särskilt på slutet för mig då jag vänt och sprang tillbaka. Det är verkligen kul och går så mycket snabbare mentalt att springa intervaller utomhus än inne. Jag ska verkligen fortsätta med det nu, fram till Tjejmilen. Jag vill ju pressa ner min tid med tre minuter, men i år har jag inte ens löptränat hälften så mycket som förra året så vi får se.

Vi hörs då!

Annonser

4 reaktioner på ”Semester 2013

  1. Vad duktig du är på att springa! Jag är så kass på det, fast att jag har försökt att dra iväg ett par gånger. Jag vill kunna, för det är en effektiv träningsform, men jag tycker det är så tråååååkigt.

    1. Det blir kul (tycker jag) med planer och mål. Kolla in allakantrana.se som har ett sexveckorsprogram för nybörjare, Ida har hjälpt mig massor!

  2. Hej,
    så härligt det låter! Jag är nyligen hemkommen från (bl. a) Sunwing-semester och jag ser att du gillar att träna – då kommer du säkert uppskatta Sunwing av den anledningen (också!). Jobbiga men roliga SATS-pass, varav ”outdoor crosstraining” 2 ggr/veckan. Kika gärna in på mitt reseforum, både på webbsidan och på Facebook ( http://www.facebook.com/#!/RositaReser ) för massor med reseinspiration med barn. Denna resa – med tre barn – har inkluderat både Rhodos (Sunwing-boende) samt Symi och Kreta (två sistnämnda på ”icke koncept-hotell). Eftersom jag har ägnat mig mest åt barnen denna semester (men också träning, utflykter och anna 🙂 så har jag inte bloggat något egentligt, men du ser massor av bilder och korta texter på Facebooksidan. Och webbplatsen uppdateras. Än så länge har jag hunnit med en hotellrecension av Sunwing-hotellet i alla fall. Kansk något för din/er kommande Sunwing-semester ?

    Varma hälsninga, Rosita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s