Knäckt av löpningen

Träning

20130808-212807.jpg

Idag checkade jag ut lite tidigare och bestämde mig för att bli helt slut på gymmet (insert valfritt Göteborgsskämt).

Jag hade till och med planerat ett pass. I brist på nuvarande flow hittade jag på min egen blogg ett pass jag gjorde med Lovisa för ett år sedan, 600 reps, som jag tänkte köra ca samma upplägg av. Min plan var löpning som uppvärmning, sedan 40-30-20-10 av svingar, löpning (en sekund = en rep), utfall med kettlebell.
Sedan samma upplägg av backsquat, pressar och situps (först tänkte jag ha squats i båda omgångarna men det kändes för mycket sedan).

Jag var som en gammal knarkare som tar lika mycket droger efter ett långt uppehåll. Så jag kom bara till och med första 300. Snopet! Den här gamla mamman alltså.

Jag värmde först upp med jogg, gång i backe 5X45 sekunder och sedan en tabata löpning (2graders lutning för att få utomhusmotståndet) på 17km/timmen. Det var jobbigt! Riktigt jobbigt. Men jag höll ut och sen kunde jag inte riktigt återhämta mig under resten av passet. Love/hate intervaller! Det är verkligen så himla bra. Och det är ju kul att jag var så vältränad förra året 🙂

Här skriver Lovisa om passet, då.

Resten av kvällen har spenderats i ett sådant mode som jag avskyr – och faktiskt är det en anledning att jag tränar kroppen för jag brukar undvika det genom träning – jag ville bara att kvällen skulle ta slut så jag fick gå och lägga mig. iPhone-mamma typ. Barnen teve och iPad. Men de kom hem sent efter en hel röjig dag utomhus med farmor så det kändes okej. Annars tycker jag det verkligen känns o-bra med sådana kvällar – när man bara vill att de ska ta slut och när barnen får klara sig själva utan engagemang nämnvärt från föräldern. Vill gärna vara med, närvarande, pigg. Det är en anledning att bli stark. Men idag påmindes jag om att dagsformen visst är färskvara. En morot verkligen!

20130808-214836.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s