Slut på sommarlov

Erdoderdo

20130811-140258.jpg
Sommarlovets sista dag är här för mina barn idag och vi både tvättar ikapp och gör ingenting särskilt. Den här sommaren har varit den mysigaste sedan vi fick barn tycker jag, trots att jag själv bara fick till två veckors semester. I år var ju året då våra barn hittade andra barn på gården att leka med, och de har varit ett gäng mellan tio och två år som har lekt på två gårdar och hemma hos varandra. En dag satt Alma ute på vår uteplats och lekte med dockor med en tioårig kille, nästa dag brottades de åtta stycken på gräset, dagen efter det har hon varit hemma hos en treårig grannflicka etc etc. Vi föräldrar har tillsammans konstaterat att det här är det bästa som hänt oss sedan kidsen kom in i våra liv. I början av sommaren lät vi Alma vara ute på bara vår gård, och Ines inte ute utan vuxen alls. Sedan har det blivit mer och mer naturligt och nu är det Ines som får vara ute själv på vår gård, och Alma får röra sig emellan vår- och granngården. Eftersom vi pusslat med jobb och ensamveckor med barnen har det varit helt fantastiskt att se dem ha så kul ihop med andra barn och kravet på att ge dem ett innehållsrikt sommarlov har helt försvunnit då de inte velat göra annat än hänga i gäng. Två resor och utflykter för att leka i park, bada eller köpa glass har räckt finfint och det är ju det som sommarloven ska vara till för.

Idag laddar vi för att ha två barn på två förskolor (temporärt) och att hitta ett bra sätt att lösa det med lämningar och hämtningar. Båda två älskar förskolan och kompisarna där så det känns bra, men Ines kommer nog reagera på att lämnas utan Alma eftersom det har varit hennes trygghet sedan hon började. Men det löser sig och det finns verkligen värre upplägg. Båda förskolorna är dessutom på gångavstånd.

Annonser

En reaktion på ”Slut på sommarlov

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s