SpringSara-pass och träningsrutiner

Träning

I början av sommaren drog Lovisa igång en challenge som var att träna 5 gånger- och gå 5 promenader i veckan i sju veckor. Jag hakade först på men redan första veckan blev det fail och andra veckan var ännu värre. Jag var helt utmattad efter en av de mest intensiva arbetsperioderna på länge och kände ingen pepp alls.

Lite semester på det och plötsligt klaffar livet som vanligt igen. Vi har ju hund och jag har nu tagit på mig att gå morgonpromenaden med hunden minst fem dagar i veckan. För min egen skull. När klockan ringde imorse 6:15 var det inte så kul men det var utskönt efteråt som vanligt. Barnen har inte vaknat när jag går och det är extra skönt, bara en kopp kaffe och sen ut, runt en halvtimme – 45 minuter.

20130813-193500.jpg

När det gäller träningen har jag varit i lite go with the flow-läge på sistone med extra fokus på löpträning då det nu är en månad kvar till Tjejmilen som jag ska springa. I fredags gick jag på ett tidigt CrossTraining-pass på Sats med några kollegor, och i söndags körde jag ett intervallpass utomhus som jag läst om på SpringSaras blogg. Upplägget är att köra tio stycken 90-sekundersintervaller med 30 sekunders vila mellan varje. Jag värmde upp runt 6-7 minuter innan. Intervallpasset tar alltså 20 minuter – perfekt.

20130813-192739.jpg

Det var riktigt jobbiga intervaller och på slutet av de sista tittade jag på klockan var tionde sekund. Jag höll mig mellan 4:07-4:25/kilometer de flesta intervallerna, utom de två sista som blev 4:31 – 4:38. Verkligen ett bra, kort, högintensivt pass helt i mitt tycke. Ska köra intervaller minst en gång i veckan nu före milen.

20130813-192732.jpg
På väg hem öppnade sig himlen och det öste ner regn. Jag blev blöt som en disktrasa. Skönt med ett bad sedan. Det behöver liksom inte vara så komplicerat.

Annonser

2 reaktioner på ”SpringSara-pass och träningsrutiner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s