Kickoff för Tjejmilen och #1000flickor

Träning

hammarbybacken
Ikväll träffades vi fyra träningsvännerna som jag lärde känna förra året på och före Tjejmilen (tack Plan Sverige för det). Det är mindre än en månad kvar till loppet och dags att dra uppväxlarna på kampanjen – att samla in pengar till 1000 flickors skolgång i Guatemala.

Här finns vår teamsida: http://charitystorm.org/teams/liclanli/. Vi har satt som mål att samla in 5000 kronor före den 7 september då loppet är. Vi kom på idag att vi nog ska hitta en fin belöning att ge till någon av de som hjälper till att samla in pengar. Vad skulle det kunna vara?

Det var himla fint att träffa de andra Lisa, Linda och Aniika. Vi sågs vid foten av Hammarbybacken och körde ett gemensamt och uppdelat pass. Linda och jag körde upp och ned tre gånger (!) medan Lisa och Aniika körde styrka på toppen för att ta det lite lugnt inför Midnattsloppet på lördag. Precis som Aniika skriver så kom startbeviset till Tjejmilen i brevlådan idag. The game is on!

Här kan du läsa mer om varför det är viktigt att investera just i flickor.

Det största som hänt Plan Sverige i sommar var att Tova från Plans ungdomsråd blev inbjuden till FN i New York och fick höra den pakistanska flickaktivisten Malala prata 12 juli. Utan flickors utbildning – inget stopp på fattigdomen. Plan International har just släppt en film om det också som heter ”the Other Malalas”. Flickor berättar om fattigdomen, trakasserierna och traditionerna som hindrar dem från att gå i skolan. Sorglig men har ett happy ending.

Tack för energiboosten ikväll på Hammarbybacken! Nu kör vi!

becauseiamagirl

Annonser

4 reaktioner på ”Kickoff för Tjejmilen och #1000flickor

  1. LYCKA till nu på Tjejmilen – och insamlingen så att ni kan bidra till att fler flickor får skolgång i Guatemala !! Stort TACK för ert stöd ! Anna Hägg-Sjöquist, Plan Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s